Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Távoli vizeken arrow Horgásszon Olaszországban, a Pó Deltában

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Horgásszon Olaszországban, a Pó Deltában Nyomtatás E-mail
Írta: Reklám: podelta.hu
2008. október 23. csütörtök 10:13

Kellemes és igényes környezetben, teljes körű, magyar nyelvű ügyintézéssel várjuk a horgászni és pihenni vágyókat a mára már legendássá vált Pó folyó partján, Velencétől 60 km-re, Porto Viro városában.
Családok és baráti társaságok részére egyaránt felejthetetlen élményt nyújtunk, szolid árakon.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Image

Bevezető kedvezmény: 2009. márciusi - áprilisi helyfoglalás esetén árainkból (a horgászengedély kivételével) 10 % kedvezményt adunk.
 
Horgászatról a Pó folyón
 
- Az utóbbi években elszaporodó halrablások miatt a helyi hatóságok keményen lépnek fel a vad horgászat visszaszorítása érdekében. ( Kapcsolódó cikk: http://nol.hu/cikk/412453/ ). Szabálytalan horgászat esetén a komoly pénzbírság mellett a horgászatra használt eszközöket,  csónakot, akár az autót is, az eljárás befejezéséig illetve a bírság kifizetéséig lefoglalhatják. 
- A hozzánk érkező horgászokat a helyi horgászati szabályok ismertetésével, teljes körű magyar nyelvű ügyintézéssel, horgászengedély biztosításával várjuk .
- A szállás mellett található őrzött kikötőben biztonságos csónakok állnak a horgászok rendelkezésére (így nem kell bajlódni a csónak leengedésével illetve felhúzásával).
- Az olaszok nem fogyasztják az édesvízi halakat (a csefaló kivételével) így a magyarországi vizekkel ellentétben a Pó folyóban a mai napig sok hal van. Ezek között nem ritkák a kapitális méretűek, a 70 kg feletti harcsák, illetve a 10 kg feletti nyurgapontyok sem. E mellett ragadozó halas horgászatunk közben süllő is szép számban akadhat horgunkra.

Elvihető hal mennyisége:  a helyi horgászengedélyben leírtak szerint.
 
Fontos !  A nálunk töltött idő alatt  kifogott,  kapitális  méretű halakat -  mérlegelés és fotózás után -  vissza kell engedni.
     
Image Image

Image Image

Catch and Release! 

A Pó folyón fogott  - mérlegelés és fotózás után visszaengedett -  kapitális méretű halakért pontok járnak, melyek beváltásával a legügyesebb horgászok a következő szezonban akár egy hétig is ingyen nyaralhatnak nálunk.

Szállás

Konyha
Konyha


Hálószoba
Hálószoba


Fürdőszoba
Fürdőszoba

 

Útvonal

Budapest - Rábafüzes - Graz - Villach - Udine - Velence {Venezia} - Porto Viro
 
Budapestről az M7-sen Székesfehérvárig kell menni, majd itt a 8-as főútra kell áttérni. Innen Rábafüzesig, ha Ausztriába át értünk Graz irányába tartsunk, így rájutunk az A2-es autópályára (az osztrák autópálya matricás, érdemes még Rábafüzesnél megvenni a matricát egy tankolással egybekötve). 
Az A2-sen továbbra is Graz fele menjünk, ez az autópálya át is vezet minket Olaszországba. Az utolsó osztrák város Villach lesz, a táblákon ezt keressük.  Tovább haladva Udine-t elértük, ezt követően Velence (Venezia) felé tartsunk az autópályán. Velence előtt néhány kilométerre nagyon figyeljük a táblát, amelyik levisz Ravenna felé a pályáról. Ez az út az "SS309"-es melyen tovább haladva kb. 1 órás út után Porto Viro-ban leszünk. Az út Budapesttől kb. 10-12 óra.
 

Továbbra is a Pó folyóban él a világrekord harcsa!

A 117 kilogrammos, 251 cm hosszú harcsa az eddigi legnagyobb, amit valaha horgászbottal kifogtak. A német horgász a mérlegelés és fotózás után a rekord halat visszaengedte a folyóba (2008.04.22).


Nevezetességek a környéken, melyek a szállástól autóval könnyen elérhetőek
 
Velence a tenger királynője, tölgy és fenyőfa oszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze. Velencében egymás mellett él a régi és az új, az utcákat róva pedig soha nem tapasztalt érzések járják át az utazót, egyszerre lépked álom és valóság küszöbén. Azon helyek közé tartozik, amelyek az év minden szakában gyönyörűek, nem kell sem nyárhoz, sem máshoz kötni az idelátogatás élményét.
 
Ravenna, a mozaikok városa.
Történelmi jelentőségű város és művészeti központ.1996-ban jelentős kora keresztény és bizánci műemlék együttesét az UNESCO a kulturális Világörökség részévé emelte, itt található többek között Dante síremléke is. Ravenna több ezer éves múltra tekinthet vissza, román, gót, bizánci de egyben középkori és velencei is, emberközeli és vendégszerető.
 
Verona, az  "urbs nobilissima" (legnemesebb város), kiemelkedik az adriai partvidék és a Pó- síkság gyönyörű városai közül. Ősi kereskedelmi útvonalak találkozási pontjánál épült, jelentős nemzetközi vásárok helyszíne, joggal nevezték el Itália kapujának. Egyeteme, történelmi emlékei, múzeumai révén a térség kulturális centruma.
 
Ferrara, a Pó-síkság fővárosa, hajdanában a reneszánsz fővárosa volt, számos költő lakhelye, egy évtizedet töltött itt Janus Pannonius is. Szépen helyreállított épületei most is barátságos hangulatot árasztanak. Sétánk során vethetünk egy pillantást a reneszánsz palotákra, a város gyönyörű székesegyházára, vagy a tekintélyt parancsoló Castello Erneste várára.

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

San Marino, Európa harmadik legkisebb és a világ legrégibb független állama. Egyetlen városa van csupán, a főváros, amely a Monte Titano hegyen épült. Az ország főbb látnivalói - a természeti szépségeken kívül - a városfallal körülvett középkori óvárosban álló több száz éves épületek, templomok.
 
A Garda-tó, Olaszország legnagyobb tava, melyet az Alpok hatalmas hegygerincei öveznek és festői kék vizét gazdag mediterrán növényzet veszi körül. Az idelátogatók jogosan érthetnek egyet  J. W. Goethével, aki a Garda tavat a természet csodájának nevezte. A tó körül végig jó minőségű országút kanyarog a rengeteg szebbnél szebb városkába, melyekben azonnal tetten érhető az olasz dolce vita.
 
Gardaland, Olaszország legnagyobb szórakoztató parkja, mely 46 hektáron terül el a Garda-tó partján. Számtalan felejthetetlen élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Felfedezhetik az elveszett kontinenst, fantasztikus mesevilág kápráztatja el a vendégeket, kalóztámadástól menekülhetnek meg, a fáraók világában felkutathatják az elveszett kincseket…
 
Rosolina Mare, egy kellemes környezetben fekvő üdülőfalu, Porto Viroból 20 perc alatt kényelmesen elérhető. A várost sűrű boróka fenyves takarja, amely nyáron árnyékot képez, és jellegzetes illatot áraszt. A lassan mélyülő tengerparti strandot  széles és finom  homok borítja, melyen kellemes napfürdőt vehet az egész család.

Friss fogások

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Csónak

Image Image

Amennyiben kérdése lenne felénk, vagy időpontot szeretne kérni, hívjon vagy írjon nekünk!

 
Telefonszám: +36-30-628-39-24
 
E-mail cím: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Web:
www.podelta.hu

Reklám: podelta.huCsak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web