Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Horgászvizeink

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Horgászbizek
Horgászvizeink - Legyes portyák Erdélyben - 2. rész
2009. január 16. péntek 06:23

Hiába vannak a nyugati-Kárpátok csábítóan közel a magyar határhoz, az Erdélybe induló legyesek többsége mégis egy nagyobb lélegzetvétellel, egészen a Székelyföldig utazik – valószínűleg nem csak a jobb horgászlehetőségek miatt, hanem a magyar ajkú többség, meg a számtalan más látnivaló miatt is.

Image

Székelyföld vizei már a keleti-Kárpátokból erednek, és jellegükben, illetve faunájukban is némileg eltérnek a nyugati-Kárpátok vizeitől. Első látásra feltűnő lesz majd az enyhén opálos hatású víz, amely csak a magashegyi patakokban nevezhetõ abszolút áttetszőnek.
 
Horgászvizeink - Legyes portyák Erdélyben - 1. rész
2009. január 07. szerda 06:23

A tél mindenképp egy nehéz idõszak a hazai legyezõhorgászok számára, akik amúgy sincsenek túlságosan elkényeztetve… Mert ugye, a határok változásával Magyarország elvesztette a hegyi vizeinek nagy részét, ez pedig a legyezõhorgász mozgalmat is csírájában elfojtotta – legalábbis így gondoltuk egy ideig.

Image

Napjainkban viszont meglepetten tapasztaljuk, hogy a hazai mûlegyezés kezd feltámadni halottaiból, és egyre nagyobb táborral büszkélkedhet.
 
Horgászvizeink - Nagy-Küküllő
2008. október 05. vasárnap 06:34

Udvarhelyszék legjelentősebb folyóvize a Hargita hegységből, a Nagy-Somlyó hegy tövéből ered, majd Székelyudvarhely várost elérve, hegyvidéki jellegből dombvidéki jellegbe vált változatos horgászlehetőségeket biztosítva ezzel az itt élők számára. A Nagy-Küküllő Balázsfalvánál egyesül a Sóvidékről érkező Kis-Küküllővel, majd együtt folytatják útjukat a Maros folyóig.

Image 

A fent említett okok miatt a Küküllő halfaunája roppant változatos: a hegyvidéki Varság falu és Székelyudvarhely között nagy számban találunk benne pénzes pért, fejes domolykót, paducot, de ma még sebes pisztráng, pataki szajbling és petényi márna is van benne.
 
Horgászvizeink - Szamos
2008. október 05. vasárnap 06:19

A Szamos két egymástól távol eredő folyónak, a Nagy- és Kis-Szamosnak az egyesüléséből jön létre. A Nagy-Szamos Romániában, Erdély területén, a Rodnai-hegységben ered, több hegyi patak összefolyásából. Ez az egyesült patak Újradna mellett felveszi a Nagy-Szamos nevet és délnyugatnak indul.
 
Image

A Kis-Szamos szintén Erdélyben ered, viszont kb. 200 km-re délnyugatra a Nagy-Szamostól, a Bihar hegységben. Két ágból fakad, a kisebbik a Hideg-Szamos, a nagyobbik a Meleg-Szamos. Ez a folyó északkelet irányba folyik.
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 21 - 24 / 24

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web