Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Fórum

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


pcs76
Felhasználó
Hozzászólás: 1
graphgraph
 
Maros - külföldi horgászata tilos??? - 2013-07-20 04:06 Sziasztok!

Hozzáértő(bb) vagy bennfentes (Levente?) segítségét kérném: évekkel ezelőtt rendszeresen (azaz ditrói ott-tartózkodásom idején) lejártam a Marosra (remetei szakasz) horgászni. Mivel nem vagyok román állampolgár, így akkoriban 5 eurós áron váltottam ki a napi engedélyt a gyergyói egyesületnél (Forradalom negyed). Idén végre sikerül(ne) úgy elutazni augusztusban, hogy meglátogatnám a szeretett folyót, azonban akadt egy kis bökkenő: ezúttal a Gyergyói Horgász-Vadász Egyesületnél arról tájékoztatták a nevemben ott érdeklődő rokonomat, hogy (idézem): "csak román vagy kettős állampolgár válthat ki természetes vizekre engedélyt, egyéb állampolgár nem, mert ez az új törvény; külföldi csak a magántavakon horgászhat". Ezen egy kicsit megdöbbentem, mert ilyen törvényről nem hallottam, meg aztán magyar (uniós) állampolgárként úgy gondolom ezen a téren sem szenvedhetek a negatív diszkriminációtól - még ha utálom is ezt az uniós szájtépést, attól létezik; de ettől függetlenül a még 2009-ben is működő, számomra kiállított napi engedély vajon most hirtelen mitől lett törvény által tiltott? Ha valóban lenne (kétlem) ilyen törvény, akkor vajon a Deltában miért horgászhat külföldi? Amennyiben létezne eme törvény, akkor úgy hiszem a horgászturizmusra épülő Duna-Delta lehúzhatná a rolót.
Kérdésem a következő: tényleg létezik ilyen törvény? Ha nincs, akkor milyen alapon állít ilyet az AVPS? Vajon összefügg-e mindez azzal, hogy utolsó figyelmeztetést kapták áprilisban a hatóságtól? Van-e egyéb egyesület Gyergyóban, ahol a Maros remetei szakaszára engedélyt válthatnék ki?
Semmiképpen nem szeretnék engedély nélkül horgászni a Maroson, azonban azt sem tudom elfogadni, hogy mindenféle, amúgy fel nem lelhető törvényre hivatkozva korlátoznak és megakadályoznak abban, hogy a gyönyörű Maroson horgászhassak, ehelyett műanyag tavakra űznek el. Kérem, hogy tényleg csak az válaszoljon, akinek rálátása van erre a helyzetre!
  | | Ön mint vendég nem küldhet be hozzászólást.

    Témakörök Szerző Dátum
  thread link
Maros - külföldi horgászata tilos???
pcs76 2013-07-20 04:06

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web