Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁMREKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Medvelesen Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Levente
2008. december 25. csütörtök 19:32

A nyomasztó sötétség oszlani kezdett, az éjszaka lassan átadta helyét az új napnak. A környékre síri csönd nehezedett, majd elindult a szél, felrázva a fákat mély álmukból.
Együtt két barátommal, apró léptekkel haladtunk előre a kanyargós erdei utakon, teljes csendben, egymás háta mögött, figyelve minden apró részletre. A levegő hűvös volt, azonban ez cseppet sem zavart bennünket.


Image

Lassan haladva felfele egy vízmosásban, megpillantottuk egy kis medve nyomait. Eldöntöttük, hogy követjük útvonalát, remélve, hogy valahol megpillanthatjuk őt. Határozottan haladtunk előre, az izgalom hevében megfeledkezve minden egyébről. Rövid gyaloglás után, nagy örömünkre, rábukkantunk egy balrangra, mely azonban elhagyatottan állt.

Image

Tovább folytattuk utunkat, magunk mögött hagyva a „medvelakot” azt remélve, hogy valahol a közelben, szerencsénk lesz találkozni vele. Ahogy haladtunk előre, egyre több ág hevert a földön, letörve, úgy tűnt, mintha nemrég hatalmas erők küzdőtere lett volna ez a hely. Több medvenyom találkozott itt. Világossá vált számunkra, hogy a vadak felségterületén tartózkodunk. Szívünk egyre hevesebben vert, hihetetlenül izgatottak voltunk mindannyian. Hirtelen nagy reccsenés törte meg a csendet. Megtorpantunk, egyetlen lépést sem tettünk többet, sőt még levegőt venni is alig mertünk. A feszültség a maximumra nőtt, mikor közeledő hangokat halottuk. Ritka, nehéz lépések voltak és egyre csak közeledtek……. Csupán néhány perc telt így el, azonban egy végtelenségnek tűnt, megállt az idő. És egyszer csak a közeli tisztás szélén előtűnt egy nagy, sötét árny, majd még két kisebb követte. Egy medve bocsaival……... A szél felőlük fújt, tehát nem érezhettek minket. Továbbra is mozdulatlanok maradtunk egy sziklatömb árnyékában. Köztük és köztünk csupán csak 25-30 méternyi távolság lehetett.

Image

Image

Egy – egy pillanatra fölállt, körülnézett, majd ismét végezte dolgát. Pontosan velünk szemben volt. Ismét felállt, most hosszabb időre, szaglászott, érezte, hogy nincs rendben minden, de egy kis idő után újra megnyugtatva magát, élelem után keresgélt. Ezúttal nem érezte a betolakodók jelenlétét. Hosszú pillanatokig szimatolt a levegőbe, körbe-körbe, majd felállt és lassan elindult, anélkül, hogy megsejtette volna ottlétünket. Legalábbis ezt gondoltuk mi: egyszer csak hirtelen megfordult és egyenesen felénk nézett, úgy, mint aki mindet lát, és mindet tud. Aztán visszafordult és gyorsított lépésekkel, riasztva bocsait odébb állt. Láttuk még egy darabig, aztán eltűnt a fák között. Elment………..

Image

Talán megérezhetett bennünket, vagy talán a fényképezőgép halk kattanására lett figyelmes? Nem tudom. Mi még akkor sem mozdultunk, úgy ültünk ott, mint valami kődarabok, meglepődve a felvonulás élményétől, melyet végigkövethettünk.

Az elkövetkező pillanatokban nagyon őszinte csodálatot éreztem e szépséges vad iránt. Valósággal beleszerettem és ez a szerelem csak erősödött napról napra, és azt hiszem, örökre megmarad, amíg csak élek.
Nagy Levente
Hozzászólások (12)
2008. december 29. 14:52
1.
Komáromi Márk (Vendégként) írta:
Ez nagyon jó
2008. december 30. 06:08
2.
Nagy Levente (Regisztrált tag) írta:
Köszönet! 
Van mifelénk jócskán ebből az állatból.
2009. január 17. 19:25
3.
Tibor (Vendégként) írta:
Csúcs!!!!!!!
2009. január 19. 15:25
4.
Kali (Vendégként) írta:
Nagyon fantasztikus élmény lehetett!!!
2009. január 22. 19:02
5.
Csepreghy Pál (Regisztrált tag) írta:
Nagyon jó. A medve kedvenc álataim közé tartozik és nagy tisztelettel vagyok irányukba. Még a sportszerü vadászatukat sem tudom elfogadni. Ott a természetben szépek. kár öket bántani.
2009. január 27. 10:56
6.
Székedi Gyula (Vendégként) írta:
Jó lenne átélni itt Zalában is !!!
2009. január 27. 12:14
7.
Levente (Vendégként) írta:
Elkell látogatni Erdélybe, itt ha karaja az ember átélheti!!!
2009. február 20. 14:54
8.
Zsozso411 (Vendégként) írta:
Kiraly a tortenet en Csernatoni vagyok, erdely Kovaszna megye, a mult evben osszel lejott egy medve a falu vegeiges megtamadt egy not, megharapta a kezet, a no a korhazba kerult. 
En itt nottem fel mondthatni az erdo aljaban, sokat jaram az erdore de meg tobbet jart a tesom, medvet csak ketszer latott idaig. Nagyon erdekes a tortenet ilyen kozel nem hiszem hogy kerult volna emgber mifelenk medvehez ugy hogy tul is elje, Ozsdolan ket fiatalembet tamadt meg egy medve az egyiket kozuluk megolte.  
NAGY MAZLITOK VOLT
2009. február 20. 15:24
9.
Levente (Vendégként) írta:
Mifelénk, aki ismeri az erdőt szinte minden nap láthat medvét és ha megadja a megfelelő tiszteletet az állatnak, akko nem eshet baja senkinek.
2009. február 20. 16:16
10.
szab (Vendégként) írta:
igazad van Levente! aki ismeri az állatot, annak nem esik bántódása... 
főleg, ha nincs benne rossz szándék... 
s Zsozsókám, nem csak 2x láttam Marci bátyámot! :-)
2009. április 23. 11:09
11.
Zsók Hunor-Tamás (Regisztrált tag) írta:
Magával ragadó elménybeszámoló!!!Gyönyörű és nagyon tanulságos!!!Gratula és minden tiszteletem!Bár minden ember így gyönyörködne Isten felfoghatatlanul csodálatos természetében!! 
Igazad van Levente,teljesen igazad!!!Az előrelépések kulcsa nem más mint a megismerés, a tudás, és tenni akarás, és a helyes látásmód(bár ez sajnos az emberekből egyre csak apad)!!!Soha nem a vadak a betolakodók, hanem éppen mi,emberek!!!Ők vannak otthon,bárhol legyenek is, és mi vagyunk a vendégek!Tán ezért is lenne jó ha mihamarabb a mérleget helyreállítanánk, felfogván, hogy semmiféle jogunk nincs Istent játszani,belekutyulni és itélkezni élőlényeink felett!!!Mert ha racionálisak vagyunk rájövünk, hogy nemsoká SEMMINK SE MARAD, mindent kipusztítunk/tottunk!!!
2011. január 20. 17:18
12.
dombi csaba arpad (Regisztrált tag) írta:
Ezt nevezem igazi vadaszatnak,amikor a vadat, csak lefenykepezik.
Csak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web