Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Versenybeszámoló arrow Jol szerepeltek a Hargita megyeiek (Országos döntő 2007)

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Jol szerepeltek a Hargita megyeiek (Országos döntő 2007) Nyomtatás E-mail
Írta: Újvári Krisztián
2008. augusztus 01. péntek 00:00

Jol szerepeltek a Hargita megyei versenyhorgászok a Síkvízi Sporthorgász Országos döntõjén. De még mielõtt a gyõzteseket közölném, leírom, hogyan zajlott a verseny. Giurgiu város mellet volt megtartva a három napos rendezvény. A Duna mellet található csatornában sok féle halfaj honos, mégis a horgászok zsákmányát 90%-ban a dévér képezte.

Ezen kívül jászkeszeg és küsz került még a versenyzõk haltartójába. Már a pénteki edzésen körvonalazódót az a tény, hogy minden tudást latba kell vetnie a harminc versenyzõnek, hogy a két fordulón jó eredményt érjenek el és még a szerencsének is közre kell játszania egy-egy jobb hely a kisorsolása érdekében. A szombati nap ráadásul még melegebbnek ígérkezett, mint az elõzõek. A horogra szunyoglárva került vagy pinki, esetleg a kettõ kombinácioja és, ami igencsak fontos volt a halak csalogatásában, a folytonos etetõ vízbe juttatása gombócok formájában, melybe elõzõleg élõ csalit kellett keverni.

Image 
 
 
Az elsõ fordulóban az tudott több halat fogni, aki idejében rájött, hogy a halakat vízközt kell keresni és ott lehet horogra csalni. Vasárnap még nehezebbnek lehetett mondani a versenyt, hisz a dévérek már nemcsak vízközt voltak, hanem az aljzattól pár centiméterre is megtalálhatóak voltak.
Ezzen kívül, aki elõzõ nap jól teljesített, az meg akarta tartani helyezését, akik pedig gyengébben horgásztak, jobbat akartak nyújtani, hisz az is tét volt, hogy ki marad az elsõ 15 között, akik jövõre az A ligát alkotják, és akik 2008-ban egyenesen a döntõbe kerülnek. Egészen a végéig izgalmas volt a verseny, csak a mérlegelésnél dõlt el, hogy ki a nyertes. Igy Benzár Zsolt, udvarhelyi horgász nyerte meg a versenyt és ezzel már a harmadik aranyat tudhatja magáénak.

 Image

Második egy nagyváradi horgász lett, Vargics Mihály, míg a bronzot a csikszeredai Orosz Attila tudhatta magáénak. Megyénket még három horgász képviselte, mégpedig: Ujvári Krisztián (Csikszereda) 13-ik, Feleki Levente (Udvarhely) 18-ik és Szakács Tibor (Csikszereda) 19-ik lett. Benzárért és Oroszért tovább lehet izgulni, hisz részt vesznek az Egyéni Világbajnokságon, mely Magyarországon, a Velencei tavon szeptember 8-9. között kerül megrendezésre.
 
 Újvári KrisztiánCsak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web