Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow A Duna-Deltában

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


A Duna-delta harcsái
2010. július 28. szerda 13:17

Rengeteg szép emlékem fűződik a Duna torkolatvidékéhez. Az idén is megvolt már az első túrám, amiről sokan megpróbáltak lebeszélni az árvíz miatt. Igen ám, de amíg a csónak bármilyen magas vízréteg felett elsiklik, addig az áradás sem kényszeríthetett meghátrálásra.

Image

Így történt, hogy immáron sokadik alkalommal léptem át Farkas Levente barátom székelykapuja alatt, ami egyenesen a Sulina ágra néz. Pontosabban pár lépés választja el a kaput az előtte tekergőző Dunától. Ismét Crişan településen szívhattam magamba a Delta hamisítatlan illatát.
 
Éjszakai vendégek
2010. január 22. péntek 09:24

Az éjszakai pergetések számomra mindig különös jelentősséggel bírnak. A vaksötétben, csendben becserkelni a ragadozókat nagyszerű érzés. Rablásaik alapján általában könnyen beazonosítható tartózkodási helyük.

Image

A helyszín még mindig a jó öreg Duna-delta. Mint minden éjszakai bevetés előtt ezúttal is ellenőrzöm woblereim horgainak élességét, némelyik igazításra szorul, az előző napi horgászat alkalmával a kövek eltompították a hegyüket.
 
Újra a Duna-Deltában 2009
2010. január 13. szerda 17:48

Immár másodszorra tervezzük az év legizgalmasabb, legszórakoztatóbb eseményét, a deltai pecát. Nem mintha az itthoni, marosi pecatúrák nem lennének szépek, eredményesek, de a Duna-deltát, én személyesen, a horgászok Mekkájának tekintem, ahova minden igazi pecás, legyen az pontyozó, feederező, pergető, legyező, jerkelő és még sorolhatnám… eletében egyszer el kell látogasson.

Image
   
A tavalyelőtti túra, habár nem volt fogásokban gazdag, élményekben feledhetetlen volt. Ezt az élményt kívántuk újból feleleveníteni, érezni a csukák agresszív támadását, amint rávetik magukat az általunk vontatott műcsalikra.
 
Önfeledt szórakozás
2009. december 22. kedd 09:25

A balin horgászata az egyik legsportosabb, legmunkásabb és talán a legszórakoztatóbb horgászat is egyben. Ennek ellenére igencsak megosztja a horgászok táborát ez a folyton izgő-mozgó, habzsoló halfajta. Sokan méltánytalanul lenézik, mivel horgászatát nem tartják sokra, és gasztronómiailag sem nyújt különösebb élvezetet az igencsak szálkás rabló…még szerencse!

Image

Minden Delta túrámon különös hangsúlyt fektetek a horgászatára. Néhány horgászcimborám csodálkozva nézi lelkesedésemet, amint egy-egy jobb rablás láttán megszállottan hajkurászom őket. Egy hasonlóan balinőrült barátomat egyenesen lehülyéztek, mikor szedte a horgonyt és folyamatosan kapó pontyokat maga mögött hagyva elindult, hogy a kora esti órákban habzsoló őnökön élje ki horgászszenvedélyét.
 
Bajszosok után kutatva
2009. november 19. csütörtök 06:32

Kora délelőtt futott be az autónk a Duna Delta partján fekvő gorgovai halászfalucska poros kis utcájára. Sűrű portömeg kavargott a terepjáró mögött, akár valami tornádó, úgy közeledtünk Pintyó Lajos horgásztanyája felé. Már csak néhány töltésen kellett végighaladnunk és kinyújtóztathattuk az úton meggémberedett végtagjainkat.

Image

Végre befordultunk a faragott székely kapun, fáradtság és boldogság járta át minden testrészünket. Megvetett ágyak vártak ránk a kis nádfedeles házikókban, hogy kipihenjük az út fáradalmait.
 
Őszi napok a Duna - Deltában
2008. november 27. csütörtök 13:44

Én sem nagyon hittem, de mégis igaz volt. Az idén immáron negyedik alkalommal tartottam a Delta felé. A pontos úti cél Crişan falucska volt, ahol Farkas Levente barátom látott vendégül horgászkempingjében. Barátom régi ismerője a Deltának, talán csak néhány helyi öreg halász (lipovan) ismeri jobban a helyeket, mint ő. Ezt a tényt tudva, már az első napon bizakodva vágtam neki, egy késő délutáni közös csukázásnak.

Image

- Lássuk, ott vannak még a csukák, ahol legutóbb hagytam őket? – mondta mosolyogva barátom.
Majd fél óra csónakázás után, egy gyönyörű tiszta vizű tóra érkeztünk. Megkerestük a csukákat rejtő kis öblöcskét, és szorgosan dobálni kezdtünk. Nem kellett soká várni, hogy az első tarka ragadozó elkapja a támolygót.
 
Harcsás pillanatok 2. rész - A diadal
2008. október 26. vasárnap 07:01

Az utolsó dobáshoz lendült a botom, a Boxer diszkrét toccsanással ért vizet, és abban a pillanatban egy hatalmas örvény keletkezett, ami a mélybe akarta szippantani a duci wobblert. A gyenge fények ellenére igen jól látszott, amint a támadó harcsa megborzolja a víz felszínét. Bevágásra lendült a karom, egy jókora loccsanással jelezte a hal, hogy a szúrós horgok bizony támaszt találtak valahol az öblös szájban…

Image

A sötétség egyre jobban körülölelte a Duna menti tájat. A szúnyogok hada előkerült a nádasokból, megőrjítve minden élőlényt, ami a víz közelében tartózkodott. Én is magamra fújtam félpalacknyi sprayt, hogy békén hagyjanak a vérszomjas fenevadak.
 
Harcsás pillanatok 1. rész - Megcsúfolva
2008. október 13. hétfő 13:20

Ha a harcsáról van szó, számomra megszűnik létezni minden más hal. Sok-sok 
kellemes emlékem fűződik ehhez a halfajhoz. Az évek során megtanultam szeretni és becsülni ezt a rejtélyes életmódot folytató nagyragadozót. Ha az éj csendjében meghallom a semmivel össze nem téveszthető rablását, mindig futkosni kezd a hideg a hátamon.

Image

A vörösen izzó napkorong alábukott a békésen hömpölygő Duna felett. Az égen a Nap helyét átvették a csillagok, és egyre fényesebben ragyogtak. Elérkezett az éjszakai pergetés ideje. 
 
Tavaszi pillanatok a Duna-deltából
2008. július 29. kedd 04:46

Az egész már tavaly decemberben kezdõdött, amikor meghívást kaptunk Pintyó Lajos barátunktól egy tavaszi Duna-deltai horgásztúrára a Szulina ágon, Gorgova halászfaluban lévõ kis tanyájára. A meghívást nagy örömmel fogadtuk, így következett egy három hónapos kegyetlen várakozás, melyet csak a hazai vizek vallatásával sikerült némileg könnyebbé tenni...

Image

Számos sikeres-sikertelen hazai vízen eltöltött óra után, végre ránk virradt a várva várt nap, mely kezdetét jelentette a nyolc naposra tervezett Duna-deltai horgásztúrának...
Szokásos menetrend: élelmiszervásárlás, pakolás, tankolás, egy 12 órás autóút, engedélyváltás, egy-két kompolás, némi várakozással fûszerezve és már üdvözölhettük is a házigazdákat, kik elõkészítve kis szállásunkat meleg étellel fogadtak...
 

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web