Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Teszthorgászat arrow Csukás történet

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Csukás történet Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Levente
2009. június 07. vasárnap 10:33

Az idei esztendő pergetés szempontjából nehezen, vagy mondhatnám inkább, hogy gyengén látszott indulni. Az első alkalommal nulláztam! Ez benne van, hisz az ember ilyenkor még vakon tapogatózik, keresi a haltartó helyeket és legtöbbször csak a tavalyi emlékeire, tapasztalataira támaszkodik, melyek nem biztos, hogy az idén is megállják a helyüket.

A második alkalommal, egész napos dobálás után is csak 2 fiatal domit sikerült támadásra késztetni, pedig húztam mindenféle műcsalit: vobblert, támolygót és körforgót, mély, sekély, tiszta és akadós terepen.

A folyó helyenként sekély és gyors folyású, máshol meg lassú és mély.
A folyó helyenként sekély és gyors folyású, máshol meg lassú és mély.


Változatos terepviszonyok, érdemes minden helyet alaposan átfésülni.
Változatos terepviszonyok, érdemes minden helyet alaposan átfésülni.


Ha támolygókkal dobálok, akkor általában E.T CLASSIC PIKE TRIO botot szerelek.
Ha támolygókkal dobálok, akkor általában E.T CLASSIC PIKE TRIO botot szerelek.


Körforgózni meg finom 0-10 vagy 10-30 gramm dobósúlyú E.T SPIN BLAD-el szeretek.
Körforgózni meg finom 0-10 vagy 10-30 gramm dobósúlyú E.T SPIN BLAD-el szeretek.


A botokra  RYOBI ECUSIMA illetve E.T ECSCALIBUR orsók kerülnek.
A botokra RYOBI ECUSIMA illetve E.T ECSCALIBUR orsók kerülnek.


A harmadik alkalom, hát igen az már nézett ki valahogy...

Az idő dél körül járt, hét ágra sütött a nap, a víz kristálytiszta és végre néhány rablást is sikerült felfedezni, de ütést még egyet sem kaptam, pedig reggel a munkahelyre igyekvő emberekkel indultam. Csukát szerettem volna fogni, így támolygóval kezdtem, majd a sikertelen délelőtti dobálás után körforgóra váltottam. Egy kettes méretszámmal ellátott MOSCA RASTEL körforgót akasztottam a csukabiztos előke végére.

MOSCA RASTEL - a tavaly több csukát is sikerült becsapni vele.
MOSCA RASTEL - a tavaly több csukát is sikerült becsapni vele.


A műcsalit, ahogy csak tudtam, kidobtam, majd partszélbe, az aljzatot súrlatva lassan, de határozottan vontattam... Néhány dobás után a körforgó elakadt, a bot hirtelen elnehezedett, az akadó meg életre kelt. Halat akasztottam, de mire észbe kaptam a villantó már újra üresbe forgott. A fenébe, hibáztam!
Újabb üres dobások következtek, már kezdtem elhinni, hogy ma is csak ezzel az elhibázott kapással maradok, aztán egy rövidre sikerült dobásnál a zsinór kilazult, mintha megszűnt volna a kapcsolat a bot és a műcsali között. Megtolta valami, én meg egy határozott mozdulattal pofán vágtam. Ezúttal a horog jól ült, a fárasztás rövid de, látványos volt, ahogy azt a csukáktól megszokhattuk. Néhányszor kiugrott a vízből, majd a partszélbe egy utolsó fejrázással elismerte, hogy ezúttal alul maradt.

Nevéhez méltóan harcol.
Nevéhez méltóan harcol.


Megvolt a tavasz első pergetve fogott csukája, melyet egy  MOSCA RASTEL névvel fémjelzett körforgóval sikerült becsapni! Kicsit vékonyka volt szegény, néhány gyógyulni látszó sebhely a testén, az ívás és a fajtársaival való viaskodás megviselte testét. Sok küszt kell még nyelnie, hogy újra visszanyerje formáját, így hát fotózás után szabadjára engedtem, hadd szedjen magára még néhány dekát, aztán majd újra jöhet...

Íme a harcos.
Íme a harcos.


Elégedetten dobáltam tovább újabb csukákat keresve az akadók mögött. Sekély, partszéli vizekben kerestem őket, hisz az előző két hal is onnan rontott rá a lassan vontatott körforgóra. A víz kevesebb volt, mint egy méter, helyenként tisztán kirajzolódtak a fenéken heverő akadók formái melyekbe időnként a körforgót is sikerült belehúzni...
A halat nem láttam, de a bot görbült, újabb útonálló vetette rá magát a fényesen csillogó műcsalira. Megint csuka volt a neve, kisebb, mint az előző, de elég nagy ahhoz, hogy felgyorsuljon a pergetésre és az ehhez hasonló érzésekre kiéhezett szívem.
Ő is gyorsan fáradt, valahogy nem úgy bírják mint ősszel, de ez érthető is, hisz a kemény tél, meg az ívás... Gyorsan fotóztam, hogy kimerült testét baj ne érje, aztán társához hasonlóan, ment ő is vissza éltető elemébe.

Szinte egyet sem mozdult, türelmesen végigülte a fotózást.
Szinte egyet sem mozdult, türelmesen végigülte a fotózást.


A horog a szájszélbe akadt.
A horog a szájszélbe akadt.


Szabad vagy...
Szabad vagy...


Az időm már fogytán volt, így ezzel a csukával pontot is tettem a nap végére, mely végre hozott annyi élményt, hogy legyen otthon, miről meséljek és, másnap újra néhány órára visszatérjek. De az már egy másik történet.

Nagy LeventeHozzászólások (28)
2009. június 08. 10:46
1.
Misi (Regisztrált tag) írta:
Ha veszek egy ET Spin Blade-t, akkor sem fognak ezek a reklamcikkek megszunni vajon?:)
2009. június 08. 11:38
2.
Levente (Vendégként) írta:
Remélem nem!!! 
Amugy ha valaki, bárki ír egy elfogadható, olvbasható és fotókkal díszitett cikket szivesen kitesszük az oldalra. 
 
Amúgy meg kell lesni a 2 legnagyobb magyar horgászportált a haldor.hu-t vagy a peca.hu-t hogy hogy állnak ők reklámcikk felől. 
 
Amúgy csak 1-2 embert zavar a dolog aki akarja a reklám mögött lássa a cikk mondanivalóját mert ezek nem csak reklámcikkek hanem nagyrészben élménybeszámolók is. 
 
Most hogy odaírom, hogy mivel horgászom az a reklám de ha kapnál tesztelésre horgászcuccokat és megkérnének hogy írjál róla akkor bizt. te is megtennéd.
2009. június 08. 12:53
3.
Misi (Regisztrált tag) írta:
Hat...egyezzunk meg hogy a Haldoradon, meg a PEca.hu-n mindent reklamoznak, csak adjanak el valamit. Ugyanez itt is a tema. Mondd csak, meg tudod-e szamolni hany cikkedbe irtal SpinBlade-rol meg Excaliburrol?Fogadom hogy megte sem tudod. Ez mar TULZOTT reklam, errol is kellett halljal. Amugy meg...ha valaki neked szamtalanszor adja a kezedbe a SpinBlade-t meg az Excaliburt, annak vagy nagyon rosszul megy az uzlet, vagy kapzsi, mert jol veszik...nem tudom mit mondjak ra. Szerinted ez fellenditi az oldalt? A tulzott reklam? Nagyot tevedsz. Vagy nem is erdekel, ez, ugyebar...csak kapd meg a kello cuccokat, zsetont, hirnevet, mert ugyebar a Mesterfokon rovatot mas nem is kozelitheti meg.  
 
Mikor indult az oldal, az erdelyi horgasz, akkor barkitol felraktak cikkeket, akkor nem volt EnergoTeam, nem volt semmi, es mas atmoszfera uralkodott a forumon. Most...el tudod mondani ugyanezt?
2009. június 08. 13:40
4.
sala sandor (Regisztrált tag) írta:
Jo a cikk Levente. Misi neked is igazad van mert eleg sok cikbe talalkoztunk ugyan azokkal a termekekkel.(nem mondok nevet gyartot),de az o sponzoruk tehat,arrol kell hogy irjanak.Peca. hu is nyomjak a Simano termekekett. Es en ugy vagyok vele ha valami megtetszik ugy is megveszem ha reklamozzak ha nem.Es az oldal szekesztoinek csak gratulalni tudok mert amiota megukult csak szinesebb es erdekesebb let mint volt. De ez az en latoszogem (van akinek a pap es van akinek a papne.)vegszonak csak anniyt hogy gorbuljon a bot!
2009. június 08. 18:32
5.
Levente (Vendégként) írta:
Udv Misi. 
Néhány pontban igyekszek reagálni a soraidra. 
1. Spind Blad-rol meg tarsairól, igen sokat írtam és a jövőben ha tehetem még többet fogok. 
 
2. Ha nem teteszik nem kell olvasni az oldalt. 
 
3. Egy oldal, legyen az horgász vagy bármi mikor elér egy bizony szintre reklámozók, támogatók nélkül nem tud tovább fejlődni, müködni. Tárhelyet kell bérelni, megkell fizetni egy olyan embert aki ért a weblapokhoz, bekell jelenteni stb. 
Ezt én nem főállásban csinálom, ebböl nem lehet megélni, főleg ha egy olyan országban müködtetsz egy magyar oldalt ahol kisebbségnek számítasz. Ha nem lenne támogató, reklámozó az oldalon akkor azért kéne csak melozzak hogy fenttartsam az oldalt. 
 
4. A támogató ha ad valamit cserébe vár is valamit. 
 
5. A tavaj szerveztem egy amatőr horgászversenyt aminek igen szép díjazás volt. II.ERDÉLYI HORGÁSZ - ENERGO TEAM KUPA 
Aki ott volt tudja. (első helyezett 15 milla körül kapott jándékot és mind a 33 résztvevő kapott kb 50 lejre ajandékot és kaját). 
Mivel ez egy amatőr verseny nem versenyhorgászoknak volt kitalálva a ismertebb média által nem volt annyira nagydobra verve. 
Ha elolvasod mégegyszer a 4. pontot tudod mi következik ujból.... 
 
6. Ha bárki bármikor küldött egy írást ami elfogatható volt úgy szerkezetileg, tartalmilag mint képek szempontjából bíztos felkerült az oldalra függetlenül attól, hogy ki írta. 
 
7. Szerintem a reklám mellett azért van tartalma úgy a cikkeimnek, mint az oldalnak is. 
 
8. Az az érzésem, hogy neked nem a reklámmal van bajod hanem személyemmel. 
 
9. Ezelőtt 2 hónappal küldött egy bizonyos horgásztársunk egy cikket, ami elég gyenge szinvonalat képviselt. ígértem neki, hogy felteszem az oldalra. Ez 1 héten belül nem történt meg egyrészből nem volt időm rá, másrészről meg javítani, szinte újra kelett szerkeszteni a szöveget. 
1 hét után támadni kezdett az illető és felelősségre vont, hogy nem tettem fel a cikket az oldalra. Persze összeszólalkoztunk...  
A végén azzal a sorral zárta a beszélgetést, hogy inkább abbahagyná a horgászatot mind hogy Energo team termekekkel kéne horgásszon mint én. 
Azelőtt semmi baja sem volt vele, elfogatta hogy ez van és megkapta az oldalon úgyis a lényeget.De hirtelen minden megváltozott. 
Kb ebbe a kategóriába tudnálak téged is sorolni (ha nem te vagy az az illető nevedet nem írom ki nem másra tartozik...) nem bíztos, hogy az a pár márkanév zavar... 
 
10. Ezt az oldalt nem csak magamért csinálom, időt és pénzt áldozok rá, hanem azok ért is akik olvassák. 
 
11. Nem azért szerveztem már 2 horgászversenyt mert megéri, hanem azért mert nálunk még az amatőr horgászoknak jóformán senki nem szrvezett horgászversenyt és nagyon gyerek cipőben jár. Elég sok környező országban megfordultam már de ez még gyerekcipőben jár. 
Amúgy az utolsó a tavai versenyen saját zsebből 6 milió lejt adtam ki (régi lejbe számolunk). De nnek ellenére ha az időm engedi és támogatókat kapok rá az idén is megszervezem és nem csak magamért... 
 
12. Aki ismeri az oldalt igazán és feltudja fogni, hogy mennyi munka van vele az nem ír ilyeneket hanem örül annak kicsi jónak is ami van nem pedig... 
 
13. Az a célom az oldallal hogy minél többen kapcsolodjanak be a tartalmának a feltöltésébe de sajnos elég nehezen akarnak írni az emberkék. 
 
14. Látod szavaidból az derül ki hogy utálod a sokreklámcikket de mégis olvasod az oldalt... 
 
Köszönöm hogy elolvastad.
2009. június 08. 19:11
6.
Kali (Vendégként) írta:
Hát telik az idő, de már nagyon rég vita téma a reklám jelenléte a cikkekben. Megoldást javaslok: Azok a sporttársak akiket zavar, készítsenek egy reklámmentes weboldalt. Végül is gyerekjáték az egészet megalkotni, ismervén PHP és más egyszerű programozási valamiket ( én nem értek hozzuk )..., és nem kerül semmibe a fenntartása sem, csak kell irogatni az Internyetre :))) Bocs az esetleges reklámokért.:)
2009. június 08. 19:27
7.
Kali (Vendégként) írta:
Az " egyszerűt" és " semmibe " idézőjelbe.
2009. június 08. 19:38
8.
Imecs Istvan (Regisztrált tag) írta:
Az egesz tortenet egy trade-off dolog, egy csereviszony...adok-kapok, megtalalom az aranykozeputat, uh mindenkinek jo legyen...hetkoznapokban is ez van szinte mindennel amit teszunk csak nem figyelunk fel ra. En abba a kategoriaba tartozomm aki, bar megnezem a markaneveket, nem akadok fol rajtuk, tovabb gorgetek es az erdekel hogy hol mien hal volt fogva, mien modszerrel, mikor...stb. ami egy atlagos pecast erdekel, probalom kiszurni es atelni azt az elmenyt amit a cikk nyujtani akar. Aki a reklamot keresi benne az meg tudja tenni ugyanezt uh nem erdekli a patak, a korulmenyek, a halak csak az orso markaja...aki meg mindkettore kivancsi szerintem megfeleloen otvozni tudja a 2 alternativat es kielegito valaszt kap minden teren. Gratula a cikkhez csak igy tovabb...:)
2009. június 08. 20:08
9.
Ilyes Andras (Regisztrált tag) írta:
Elsosorban gratulalni szeretnek Leventenek ezekert az erdekes es tanulsagos beszamolokert. Mindadig amedig azt a termeket amit reklamozol es azert anyagi tamogatast kapsz es befektetet ez a honlap fen maradasaert te ne hagyd abba es folytasad az erdekes beszamolokat mert engem szemelyszerint nem zavar..Figyelemben sem vedd azokat a negativ hozzaszolasokat mert azokat csak irigy emberek irjak akiket zavar ha valaki jobb mind ok..Uzenem Misinek hogy ne latogasa a honlapot ha nem teszik..Megegyszer gratulalok es varom a kovetkezo erdekes beszamolodat..
2009. június 09. 07:29
10.
Misi (Regisztrált tag) írta:
Eloszor is nem en vagyok az az illeto, messze all az tolem hogy ilyesmikert felmenjen a pumpam, vannak egyebek amiert idegeljem magam. Masodszor is, Ilyes Andrasnak uzenem hogy orulok annak ha olyasvalakivel jarogatok pecalni aki jobb mint en, mert tole el lehet tanulni egyket technikat, tapasztalatot. A reklammal meg annyit, hogy ezen az oldalon tobb a reklam mint a technika, a tapasztalat. Ennyi dologm van a reklammal. Szerintem a tobbseg, aki latogatja az oldalt, kinotte azt hogy 'elmentem pecalni, ezzel a bottal, fogtam ennyi csukat,balint, stb, viszlat', ezeket a rovatokat. Ugy latszik nem olvastatok el regebbi hozzaszolasaim, csak egybol ramugrottatok;en nem azon vagyok hogy ilyen vagy olyan markaju termekeket vasaroljak, hanem minel tobb tapasztalatot, technikat sajatitsak el, amit, oszinten, ezen az oldalon, asszem 2 cikkben talaltam meg, a tobbi csak reklam volt. Ennyi az egesz. Ha meg is nezitek a statisztikat, probalok minel tobb topic-ot nyitni, hogy valami hangot lehessen tenni a forumra, hogy legyen hozzaszolas. Mert ha realis szemmel nezzuk, ez az oldal foruma sokkal lustabb mint az elozo oldal foruma. Egyetertunk? 
Nekem is erdekem lenne hogy egy magyar nyelvu horgaszoldal viruljon, foleg ez, mert szereztem egyket baratot a regi forumrol, akik sajnalatos modon, valamilyen okokbol nem latogassak az uj oldalt. 
Veled, Levente abszolut semmi gondom, dolgom nincs.Nem ismerlek, nem tudom milyen ember vagy, ugyhogy nem itelhetlek meg ezek nelkul.  
Visszaterve az ET SpinBlade-re, nekem azt a benyomast keltette (a cikkek, mert a botot nem fogtam kezbe), mint a Dacia Logan reklamok:Csak azt kell venni, csak az jo ide, mas semmi.
2009. június 09. 08:16
11.
Balizs Eduard (Regisztrált tag) írta:
Akkor ezekszerint mar TV-t sem nezunk mert tele van reklammal. Ahogy a TV-ben kiszurjuk a reklamokat, ugyanugy itt is at lehet tekinteni rajtuk.A cikkeknek van lenyege is.
2009. június 09. 09:01
12.
István (Vendégként) írta:
Kedves Levente! 
 
Lehet, hogy nem kellene erőltetnie ezeket a spontán hozzászólásokat, ugyanis ez utóbbi szemmel láthatóan a torkán akadt. Számszerint harminckét ( 32 ) helyesírási hibát számoltam össze ebben a rövid írásban, az inkoherens, zavaros fogalmazási hibákat nem számolva. A javaslatom az lenne, hogy a fórumon csak telefonszámokat kérjen azoktól akikkel közölni szeretne valamit és beszeljék meg szóban, úgy nem olyan zsenáns és csak egy ember elött járatja le magát. Továbbá, mint tudjuk, a szó elszáll. Vagy esetleg, mint második lehetőség felmerült bennem, hogy a Főszerkesztő Úr elvihetné a már megírt hozzászólásait ugyanahoz a korrektorhoz, akihez a cikkeit és akkor szintén nem kellene egy fórum közössége elött szégyenkeznie. Esetleg a tisztelt SZAKíRÓ ÚR, ha már ezt a címet bitorolja megtanulhatna HELYESEN íRNI, akkor nem kapna ilyen leveleket.  
Válasszon egyet a fentebb említett lehetőségek közül, meglátja jobban fogja magát érezni. Jóindulattal ajánlom. 
 
Köszönöm 
 
István
2009. június 09. 10:53
13.
Levente (Vendégként) írta:
Istvánnak. 
Üdv itt most nem a helyesírási hibákról van szó, nem abból alakult ki a vita. Ha azokra figyelnénk, akkor az ön hozzászólásában is lehet számolni egész 9-ig. Ez ilyenkor nem annyira lényeges! 
Bármilyen neves író követ el helyesírási hibákat, olyanok is akik tanulták a szakmát, sőt több kézen keresztül megy egy írás és gyakran nyomtatott formában is megjelenik hibátlanul a szöveg. Tökéletes ember nem létezik&  
És az úgynevezett szakíró kifejezés az csak egy szó& 
Itt Arról van szó, hogy van 1-2 emberke akinek valamilyen okból nem tetszik, amit csinálok, csinálunk de szerencsére a döntő többség örül az oldalnak. 
Ezzel én le is zártam a témát sajnos az ilyen hozzászólásokat kiszűrni nem tudom, csupán törölni, de nem teszem hisz mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, legyen az pozitív, vagy akár negatív. 
Köszönöm
2009. június 09. 11:10
14.
_sanya (Regisztrált tag) írta:
Nem kell felkapni a vizet egyszeruen at lehet siklani a reklam folott , mert senki nem kotelezi az olvasot hogy megvegye az emlitett szerkokat ... sokszor nem art ha tele van egy cikk tehnikai adatokkal , nem kell feltetlen megjegyezni egy orso vagy bot markat es rohanni megvenni mert inkabb csak a dobosuly es foleg az eldobott mucsali szamit ... szal viszonyitasi alap ... tudom ez a bemelegitos pisztrangos iromanyomban, talan meg a horog markajat/meretet sem emlitettem meg amire a legyeket kotottem de csak azert , mert eredetileg ez egy blogos iras (ami nallam naplot jelent) ... ha szakmai jellegu elmenybeszamolot irok akkor valszeg leirom a bot/orso/zsinor/eloke jellemzoit es meg azt is hogy honnan lehet tuti anyagokat venni mulegyhez , de nem reklam celjabol pusztan csak joindulatbol mert nem titok ... de akkor is csak maganvelemeny lenne nem "szakmai" , horgaszatban olyan hogy "szakmai" nincs ! ... meg olyan sincs hogy "szak"-iro ;)
2009. június 09. 11:22
15.
Levente (Vendégként) írta:
Igazat adok sanyanak, azért írtam, hogy a szakíró az csak egy szó, egy kifejezés.
2009. június 09. 11:39
16.
Kali (Vendégként) írta:
Na ezek után most már koncentrálhatunk a cikkben szereplő halakra is.
2009. június 09. 11:49
17.
István (Vendégként) írta:
Fiúk, már bocsánat de ti aberáltok.:) Aki publikál az írjon helyesen és tanuljon meg fogalmazni. Ez alól nincs kivétel!!! Ha szarul fogalmazol meg nem tudsz magyarul írni, arra nincs kifogás!!! Úgyhogy magyarázkodás, kifogás keresgélés helyett tessék nekiállni a helyesírási szótárnak... Az nem elég, hogy sokat horgászok és esetleg tudok is, attól még nem tudsz írni. Mellesleg van a hátam mögött több, mint 10 nyomtatott sajtóban töltött év. Eröltesd meg magad és akkor még jobb lesz a lapod... A szakíró fogalmáról majd a sajtós gurukkal vitázzatok...meg fognak lepni. 
Tisztelettel 
István
2009. június 09. 12:10
18.
Ferenc (Vendégként) írta:
huha, gondolj bele Istvan ha most, miutan van 10 nyomtatott sajtoban eltoltott ev a hatad mogott, elkezdenel pecazni es szaklapokban vagy kulonbozo oldalakon pecas sztorikat irni...hat te lennel a "szakhaliro":) latom egyre tobb erdekesseget szurunk ki a cikkbol...markak, helyesiras, szovegszerkesztes, szakkepzettseg:)) figyelem: a cikkben Levente horgaszott es fogott is csukat, amit aztan visszaengedett! hat nem erdekes?:)
2009. június 09. 20:51
19.
Peter Szilard (Regisztrált tag) írta:
ajajajaj itt nagyba megy a szavakharca. a heleyesiras hibakat nezzuk... he-he-he...Levit ismerve kb. ejfel es hajnali 1 ora kozott irta. Hat van akinek csak akkor van ideje. A pihenesbol elveszi a 'helytelen' irasra szant erdekes es gazdag beszamolok. Na ezt en is szepen megfogalmaztam. Misinek igerem hogy irok egy olyan cikket az elkovetkezendo 1 heten belul ami arrol szol hogy en hogy keszulok fel a versenyre. Az jo lesz? Es ne piszkaljuk egymast konyorgom, hat romaniaba elunk...mindenki kinlodik a betevoert, magaert, a csaladert es akinek van ideje es energiaja a horgaszatert, horgaszokert. Ertunk teszi ezt Levi szerintem 90%-ba.
2009. június 10. 07:48
20.
Zsombor (Regisztrált tag) írta:
LEVI! Tisztellek!
2009. június 10. 11:23
21.
Fazakas Attila (Regisztrált tag) írta:
A helyes- és helytelen írásokról... Szerintem Leventének igaza van, amikor arról beszél, ír, hogy a vita most nem erről szólt. Mert nem erről szólt. Egyrészt. Másrészt: valóban maradnak hibák egy-egy szövegben (szövegedebenne!); igaz, jó lenne, ha minél kevesebb volna belőlük, még az István úr szövege is hemzseg a helyesírási hibáktól (a nevezetes 10 sajtós év ellenére), úgyhogy én nem példáloznék, hadonásznék annyit azzal a szótárral, ha helyenként nekem kellene felütnöm, és most nem korrektúrázom a hibákat, és teszem ezt bajtársi tiszteletből. (Van olyan is.) Úgy gondolom egyébként, hogy a Levente és a Ferenc által írt cikkek mindezidáig rendben voltak ezen a portálon, sok barbár horgásznak akadna nézni-, tanulnivalója itt, én még azt a szükséges (vagy éppenhogy szükségtelen?) rosszat is elnézem olykor, amit a cikkekbe ékelt reklámfelületek a jó felszerelések nevében halaktól, jó mondatoktól, horgászfotóktól, magától a természettől elvesznek, elrabolnak.  
További sikereket, és az eddigieket is köszönjük!
2009. június 11. 14:25
22.
Gotthárd Ferenc Alpár (Regisztrált tag) írta:
Eddig figyeltem, hogy mi zajlik itt, de ez így sehogy sem jó. Akinek nem tetszenek a reklámok azt úgysem lehet meggyőzni, hogy miért is van szükség rájuk. Ez van a mai világban, reklám nélkül nem létezik semmi.Nem kéne egymást szapulni itt ilyen-olyan hibákért. Horgászok vagyunk és horgászként is kellene, hogy egymáshoz viszonyuljunk. Irigységet, kákán való csomó keresést mellőzni kéne. A legjobbakat mindenkinek.
2009. június 11. 23:56
23.
Szabó Ákos (Regisztrált tag) írta:
Az itt kialakult vita kapcsán (szerintem): van ugye a "Teszthorgászat" és a "Mesterfokon" rovat. Az, hogy előbbiben a portált szponzoráló márkák termékei jelennek meg, és kerülnek bemutatásra, természetes, tekintve, hogy a horgaszat-vadaszat.ro nem egy független tesztoldal, mint pl. a tackletour.com; adok-kapok, ez így megy, fölösleges rajta problémázni, a burkolt vagy akár direkt reklám simán képezheti ezen írások részét - mert miért is ne?... 
A gond inkább az lehet (egyrészt), hogy a "Mesterfokon" rovat jónéhány írása is erősen ide, a "Teszthorgászat"-ba kívánkozik (mind a szövegekben, mind a képeken rendszeresen szinte tolakodóan jelennek meg nem egyszer márkanevek, botok-orsók). 
A magyar szaksajtónak az anyaországbeli vízviszonyok, adottságok miatt van néhány olyan le nem fedett szegmense, amiről jócskán lehetne újat mutatni, írni. Nos, ha pl. megjelenne a "Mesterfokon" rovatban egy "Pergetés pisztrángra patakokon" című írás, amiben "felúszó, sekélyen futó apró wobbler" szerepelne a Tiny vagy a Hornet SR helyett a szövegben és a képaláírásokban, biztosan nem kötne bele senki, ha mégis, az az ő baja lenne. A Tiny és a Hornet SR amúgy abszolút kedvencem, de azért gyakran kerül a zsinórom végére Rapala, Rebel, Ugly Duckling stb. is. Ezekben a cikkekben talán elég lenne, ha csak a fotókon szerepelnének az alkalmazott eszközök (ha E.T., ha Salmo, hát az, na bumm - nem lényeg!), és ott sem úgy, hogy szinte háttérbe szorul a hal, a víz, a vízpart. Így az ember mindig tudja, hogy mire számíthat, ha mondjuk spiccbotot akar venni, végigböngészi a "Teszthorgászat"-ot, ha pedig okulni szeretne, bogarászhatja a "Mesterfokon"-t. Szóval véleményem szerint ez a cikk konkrétan a helyén van, de pl. ez: http://www.horgaszat-vadaszat.ro/horgaszat/mesterfokon/miert-szeretek-en-spiccbottal-horgaszni.html nem igazán (Levente, azért emeltem ki pont ezt, mert a Te írásod volt a vitaindító, nem akarok senkibe látszólag belekötni, Te meg szerintem vagy annyira intelligens, hogy nem haragszol meg érte). 
A mondandóm lényege tulajdonképpen az, hogy szerintem nem az írásokkal van gond, hanem az oldal struktúrájával. 
Még valami - akinek nem inge, ne vegye magára! Érdemes megnézni, hogy a fórumon mely topic-ok pörögnek (és sajna ez a pörgés is viszonylagos): "Horgászvizek", "Erdélyben szeretnék horgászni"... talán nem csak információÉRT, hanem információt ADNI is lehet járni a portálra. Az rendben van, hogy valaki megkérdezi, mikor, hogy érdemes horgászni X vízen, de hol vannak a beszámolók?! Akár csak annyi: "[email protected] idő volt, csak egy tízdekás süllőt fogtam. Jövő héten megint kinézek." Két ilyen mondat csodákra képes ám! Rögtön beindul a gépezet, és jönnek a "Kishalaztál vagy pergettél?", "Hány grammos botot használsz?" stb. hozzászólások, és itt már elhangozhat bármilyen márkanév, akár pozitív, akár negatív mellékzöngével. Egyik hozzászólás a másikat szüli, és így talán kinőheti magát az oldal azzá, amire hivatott: az erdélyi horgászok virtuális Mekkájává, ehhez azonban gyökeres szemléletváltásra van szükség az oldal látogatói részéről. 
Bocsánat a hosszú okoskodásért, és nem győzöm hangsúlyozni: szerintem.
2009. június 12. 10:24
24.
Misi (Regisztrált tag) írta:
Errol van szo.
2009. június 13. 07:47
25.
Lukacs Levente (Regisztrált tag) írta:
Baszki, én nem értem miért nem lehet átsiklani a reklám fölött őszintén...ahelyett örülnénk hogy van egy ilyen oldal... habár sajnos az aktiv tagok szempontjából meg sem közeliti a régit. Szerintem ezen kellene dolgozni v vmit kitalálni. Csaknem érzi vki manipulálva magát a reklámképek miatt? A mesterfokon rovatba meg véleményem szerint más irása is belekerülhetne, meg ez elég kényes dolog is a megnevezése miatt. És Ákosnak igaza van, az oldalt jó volna átszerkeszteni strukturálisan, pl a reklámok csak a bal oldalon legyenek.
2009. június 13. 07:56
26.
Lukacs Levente (Regisztrált tag) írta:
Persze az is igaz hogy a reklámoztató megkivánhatja hogy itt és itt jelenjen meg a reklám,mert hanem nem megy bele az egészbe, akkor meg nincs mit csinálni:)
2009. június 13. 12:11
27.
Szabó Ákos (Regisztrált tag) írta:
Két példa arra, amire gondoltam: 
 
http://www.visionflyfishing.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=63:szarazlegyezes-alapjai&catid=19:kurzus&Itemid=69 
 
és 
 
http://www.visionflyfishing.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=65:gtfour-zoldmereg&catid=18:muhely&Itemid=66 
 
Mindkét írás informatív, ízléses képekkel, és A MEGFELELŐ HELYEN VAN (félreértés ne essék, nem arra célzok, hogy az itteni írások nem informatívak és rosszak a fotók). "Kurzus" rovat - "A szárazlegyezés alapjai", "Műhely" rovat - "A zöld méreg". Előbbiben a szárazlegyezés alapjairól akartam olvasni, utóbbiban egy legyezőbotról (nyilvánvalóan egy Vision-ről), és azt kaptam, amit vártam. A "Kurzus" kb. megfelel ezen portál "Mesterfokon" rovatának, a "Műhely" pedig a "Teszthorgászat"-nak. Ha pedig teszem én azt nem csak a GT Four-ról szeretnék infót, rávetem magam a világhálóra, és kis keresgéléssel annyi szakmai fórumot és tesztcikket találok, hogy csak úgy kapkodom a fejem. Akinek meg esetleg szemet szúr "A szárazlegyezés alapjai"-ban a fotó a GT orsóról vagy a két Vision vékonyodó előkéről, és szóvá is teszi, hogy "Fújjj, reklám!", az valószínűleg tényleg csak kötözködni akar. 
Ugyan az előző hozzászólásomban szinte csak mellesleg említettem a meglátásomat a fórumról, valójában azt tartom elsődleges problémának. Nem hiszem, hogy - természetesen magamat is beleértve - mindenki ennyire tud mindent. Előkékről, bojlistopperekről, csalivezetési technikákról, helyes és helytelen vízparti viselkedésről, folyóparti gyárakról, vízállásokról, és sorolhatnám még, mikről alig lehet olvasni, és nem hiszem, hogy az érdektelenség az úgymond "reklámcikkekre" vezethető vissza. Lehet magunkba nézni... 
Szerintem.
2009. június 26. 12:17
28.
_sanya (Regisztrált tag) írta:
bezony !
Csak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web