Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Távoli vizeken arrow Horgászati lehetőség Magyarországon - Derítő-tó

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Horgászati lehetőség Magyarországon - Derítő-tó Nyomtatás E-mail
Írta: Reklám: Baksai József
2009. szeptember 22. kedd 00:00

40 évvel ezelőtt a tatabányai szénbányák az Öreg-tó védelme miatt építtették ezt a biológiai szűrőmezőt. Az elsődleges szempont az volt, hogy az Által-ér itt tegye le a hordalékát. Megépítették a ma „magaspart” néven ismert gátat és elárasztották a területet. Akkoriban még nem sokan gondolták volna, hogy ez a tó ilyen sok élményt fog nyújtani a horgászoknak, hiszen ez sokadrangú szempont volt. Szerencsére a fák kivágása nélkül hozták létre, így megmaradt a mederben minden olyan természetes búvóhely, ami kedvelt élőhelye a halaknak. Akkoriban a tóból rengeteg fa állt ki és nagyon nehezen lehetett horgászni. Ennek köszönheti az akadóságát és nagyhal tartó képességét. Ilyen körülmények között volt esélyük a halaknak, hogy kapitális méretűre nőhessenek. Ezek a fák az idő múlásával elkorhadtak és a vízbe dőltek.
 
Hajnalodik.
Hajnalodik.


A jelenlegi meder rengeteg természetes akadót rejt. Már a 80-as években fogtak a Derítő-tóban 20 kg feletti pontyot, 40 kg feletti harcsát és mindig híres volta süllő állományáról. Mára elsődleges szerepe a horgásztatás, mivel a bányák bezártak, az úszó üledék felfogására, derítésre nincs szükség.
Mikor még szinte ismeretlen volt hazánkban a boilizás, itt már hatalmas pontyokat lehetett fogni. Akkoriban még nem számított védett halnak, így bárki elvihette szabadon. Öt éve a 7 kg feletti példányok védett halnak minősülnek. Regisztráció után visszahelyezik az élőhelyükre és ezért a horgász egy ingyen 12 órás napijegyet kap. Ezzel is szeretnénk ösztönözni a horgászokat arra, hogy a halakat szabadon eresszék.

2008-as tórekord: Sziksz Zoltán egy 23 kg-os ponttyal.
2008-as tórekord: Sziksz Zoltán egy 23 kg-os ponttyal.


A boilizás rohamos terjedésével egyre több tavon telepítettek kapitális méretű pontyokat, hogy a nagy példányokra horgászók igényeit kielégítsék. Egyre nagyobb a verseny és egyre nehezebb újabb és újabb anyapontyokat telepíteni. 2005-ben sikerült 278, zömében 10 kg feletti példányt vásárolni és ebből 32 db volt 20 kg feletti! 2007 elejétől a 30 kg-ot meghaladó harcsa is védett halnak minősül. Az intenzív telepítéseknek köszönhetően a tóban szinte mindenféle békés és ragadozó hal megtalálható.
 
Kós Ferenc és harcsája.
Kós Ferenc és harcsája.


Az utóbbi években a tó rohamosan fejlődött, így már szinte minden igényt kielégítő, aktív pihenésre alkalmas horgászparadicsommá vált. Nem csak a kimondottan horgászni vágyók találhatók itt nálunk. Egyre többen választják a tavat olyanok is, akik szeretnének a természetben kikapcsolódni és feltöltődni a munka után. Mára már összkomfortos, több szobás házak is bérelhetők a tavon. A sátorozás a tó teljes területén térítésmentes.

Halállomány

Magyarország állóvizeiben megtalálható összes halfajta él a Derítő-tóban. A tóhoz szervesen kapcsolódó Által-érben foghatók még tipikus folyami halak, mint például márna, domolykó. De például itt fogták az abszolút országos rekordot jelentő: fekete sügeret.
Rekordlistás fogásokat tekintve a ponty és a harcsa emelkedik ki a többi halfajtából, de évről évre nagyobb ragadozó halak esnek zsákmányul, a csuka és süllőtelepítéseknek köszönhetően. A nyári melegben az amúrok is komoly kihívást jelentenek a horgászoknak.
Természetesen a víz bővelkedik apró halakban is, mint: kárász, keszeg.
 
Tóth László egy 17,45 kg-os ponttyal.
Tóth László egy 17,45 kg-os ponttyal.


DERÍTŐ TAVI HORGÁSZREND ÉS JEGYÁRAK


Napijegyet a büfében lehet váltani, vagy az ügyeletes halőrnél. Napijegy árak és elvihető halak:
•    12 órás  jegy: 3300 Ft. 2 db nemes hal, 4 kg egyéb
•    ifjúsági jegy (14 éves korig): 2200 Ft. 1 db nemes hal, 2 kg egyéb 
•    24 órás  jegy: 4900 Ft. 3 db nemes hal, 6 kg egyéb
•    48 órás  jegy: 7900 Ft. 5 db nemes hal, 10 kg egyéb
•    48 órás boilies jegy: 7900 Ft. 3 bot, nem vihető el hal!
•    Hetijegy: 15000 Ft. 6 db nemes hal, 12 kg egyéb 
•    Boilies jegy: 12000 Ft. 3 Bot, nem vihető el hal! (7 napos jegy) 

Aki  boilival, pellettel, fűzött kukoricával vagy más egyéb csalival horgászik, ami a kimondottan kapitális pontyok fogásához használt technika, RENDELKEZNI KELL A KÖVETKEZŐKKEL: KÍMÉLŐ SZÁK, MATRAC, SPRAY!!!
Ezeken túl, nagyon fontos a GONDOS ÉS KÍMÉLETES BÁNÁSMÓD!!!
Egyszerre 2 bot, rajtuk 1-1 horog használható (kivéve boilies jegy esetén: 3 bot)! Aki ifjúsági jeggyel rendelkezik, az csak 1 botot használhat. 1 napijeggyel csak 1 horgász horgászhat! Tehát 1 napijeggyel 2 horgász nem horgászhat!
A 7 kg feletti pontyok és a 20 kg-ot meghaladó harcsák védett halnak számítanak, a tóról ezeket elvinni SZIGORÚAN TILOS!

A7 kg-nál nagyobb pontyot vissza kell helyezni a vízbe, amelyért a tavat üzemeltető Kft. 1 db 12 órás napijegyet ad a horgásznak, mely bármikor beváltható az adott naptári évben. Harcsa esetén a jutalom egyértelműen nagyobb értékű: 4 db 12 órás napijegy. A halat a halőrnek kell igazolnia és fotót kell róla készítenie. Amennyiben ilyen halat fog, hívja a büfé számát: +36-34-708-914!

A kifogott és megtartani kívánt méretes halat azonnal kötelező a napijegyen lévő táblázatba beírni. A beírt halat kicserélni vagy másnak átadni tilos! A tavon az intenzív etetés tilos!
Szemetelni szigorúan tilos! A tó kiemelt természetvédelmi és nemzetközi madárvédelmi terület, kérjük Önök is óvják!

A tavon péntek 15.00-tól hétfő 8.00-ig minden olyan munka végzése tilos, amely a horgászok és a pihenni vágyók nyugalmát zavarja!

Építkezni kizárólag november 01.-től április 01.-ig szabad!
Minden év április 01.-től november 01.-ig teljes építkezési tilalom van a tó teljes területén! E szabály megszegése esetén az építtető (ingatlan tulajdonos) éves horgászengedélye bevonásra kerül.

A horgászat befejezése után a napijegyet a váltás helyén le kell adni és az elvitt halat be kell mutatni!
Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad!

A felsorolt pontok bármelyikének megszegése a kifogott halak visszaengedését, a napijegy bevonását és a tóról való kitiltást vonja maga után!

A stégeket, a büfétől induló stégsort és a csónakokat mindenki saját felelősségére használhatja. Azokat a stégeket, melyeken a „STOP LEZÁRT” felirat látható, kizárólag a tulajdonos engedélyével, az ő kulcsával használható. Azokra bemászni, ott tartózkodni, vagy onnan horgászni tilos!

Minden kedves vendégünknek eredményes horgászatot és kellemes pihenést kívánunk!

Web: www.deritoto.hu (magyar, német és angol nyelven olvasható)
Házbérlés: +36-70-616-7452 (magyar, német és angol nyelven)
Egyéb információ: +36-20-450-4567
E-mail címünk: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

17 kg-os amúr.
17 kg-os amúr.

 
Király Tibor egy 33 kg-os busával.
Király Tibor egy 33 kg-os busával.

 
Szabó Szilárd pergetve fogta a 43,6 kg-os harcsát.
Szabó Szilárd pergetve fogta a 43,6 kg-os harcsát.


Vértes Gusztáv egy csodás csukával.
Vértes Gusztáv egy csodás csukával.

 
Szabó Szilárd és egy 8,2 kg-os süllő.
Szabó Szilárd és egy 8,2 kg-os süllő.


Szolgáltatásaink

Kedves vendégeink 7 különböző jegy közül választhatnak az igényeiknek megfelelően. A 12 órástól egészen a hetijegyig. Választhat hagyományos és boilies változatot is.
A büfében szolid árak mellett mindenki megtalálja a számára kedvelt italokat és cigarettákat. Aki megéhezik, vásárolhat nálunk szendvicset vagy rendelhet meleg ételt, melyet akár a horgászhelyre is kiszállítanak.
 
Büfé: itt lehet megváltani a napijegyet.
Büfé: itt lehet megváltani a napijegyet.


A horgászathoz bérelhet csónakot, 1.200 Ft-ért 12 órára. 20 db új, üvegszálas, könnyen kezelhető áll rendelkezésükre. Mivel a tó teljes területe természetvédelmi terület, így autóját csak az erre kijelölt parkolóban tárolhatja.
A csomagok behordásához kézikocsi bérelhető 300 Ft-ért 12 órára.
A tavon faházak is bérelhetőek: 6.000-12.000 Ft-ig 24 órára. Az érkezéstől számítva és a bérlők számától függetlenül. Vannak házak 2-12 személyesig.
 
Faházak.
Faházak.


Nem mindegyik faházban van víz, viszont a központban található több wc (ingyenes) és tusoló: alkalmanként 200 Ft/fő. Mindegyik ház magántulajdonban van, mi csak a szervezésben, takarításban veszünk részt, ezért kérünk mindenkit, hogy időben jelezze bérlési szándékát, hogy a tulajdonosokkal egyeztetni tudjuk a konkrét időpontokat!

Megközelíthetőség

A Derítő-tó Tata szélén található Vértesszőlős irányában.
A Derítő-tó Tata szélén található Vértesszőlős irányában.
 
 
Autóval:

Budapest felől az M1-es autópályáról Tatabánya centrumnál kell lekanyarodni, majd Vértesszőlős irányába jobbra fordulni. Áthaladva Vértesszőlősön, a falu végét jelző tábla után kb. 500m-re egy felüljárót talál. A felüljáró után, a szalagkorlát végénél balra kell fordulni, ahol egy aszfaltozott út vezet be a tó központjáig.
 
Győr felől az M1-es autópályáról Tatabánya centrumnál lekanyarodva ugyanezen az útvonalon lehet legegyszerűbben megközelíteni a tavat.
Győr felől az M1-es autópályáról Tatabánya centrumnál lekanyarodva ugyanezen az útvonalon lehet legegyszerűbben megközelíteni a tavat.Pescuit la lacul Derítő din Ungaria

În urmă cu 40 de ani, ca să apere lacul Öreg (Bătrân), minele de la Tatabánya au construit acest câmp de strecurătoare biologică. Criteriul cea mai important a fost, ca aluviunea pîrîuluil Által să se adune aici. Au construit un baraj şi au inundat zona. Atunci nimeni nu s-a gândit la faptul că acest baraj va dărui atâta distracţie pescarilor, fiindcă nu asta a fost scopul. Din fericire copacii nu au fost tăiaţi, astfel s-au păstrat ascunzişurile naturale, locurile preferate ale peştilor. La început copacii se înălţau din apă, deci pescuitul era foarte greu. Şi acum există multe agăţături dar şi peşti mari, fiindcă în astfel de condiţii peştii au putut creşte fără probleme. În timp copacii au putrezit şi au căzut în apă.

Zori de zi.
Zori de zi.


În zilele noastre albia ascunde multe agăţături. Încă din anii 80 au prins în lacul Derítő crap mai mare de 20 de kg, somn mai mare de 40 şi a fost renumit şi de şalăi, care locuiesc aici.
Minele au fost închişi, astfel astăzi pescuitul este cea mai importantă activitate.
Când folosirea boilisurilor era aproape necunoscută, aici deja se putea prinde crapi foarte mari. Atunci încă nu era un peşte protejat, putea fi luat acasă. De 5 ani, exemplarele mai mari de 7 kg sunt declarate peşti protejate. După înregistrare crapul trebuie eliberat, iar pescarul norocos primeşte un bilet pentru 12 ore de pescuit. Astfel dorim să îndemnăm pescarii, să elibereze peştele.

Recordul apei din 2008: Sziksz Zoltán cu un crap de 23 de kg.
Recordul apei din 2008: Sziksz Zoltán cu un crap de 23 de kg.


Cu extinderea folosirii boilisurilor, în multe lacuri s-au colonizat crapi capitali, pentru a satisface pretenţiile pescarilor. Rivalizarea e din ce în ce mai mare şi colonizarea unor noi crapi mari este foarte greu. În 2005 am cumpărat 278 de exemplari, majoritatea fiind mai mari de 10 kg, iar 32 exemplare erau mai mari de 20 de kg. De la începutul lui 2007 şi somnul de peste 30 de kg este protejat. În urma colonizării intensive, în apă se găsesc aproape toate speciile de peşti răpitori şi paşnici.

Kós Ferenc şi somnul lui.
Kós Ferenc şi somnul lui.


În ultimii ani lacul s-a dezvoltat spectaculos, devenind un adevărat paradis pentru pescari. Nu numai pescarii vin la noi, în ultima vreme vin foarte mulţi oameni, care pur şi simplu vor să se odihnească în natură. Se poate închiria case cu mai multe camere, cu tot comfortul. Folosirea corturilor este gratuit în jurul lacului.

Peşti

În lacul Derítő trăiesc toate speciile de peşti, care pot fi găsite în apele stătătoare ale Ungariei. În pîrîul Által se poate prinde şi peşti de râu, de exemplu mreană, clean. Dar tot aici a fost prins recordul absolut al ţării: bibanul negru. Privind recordurile, domină crapul şi somnul, dar de la an la an se prind răpitori cât mai mari, datorită colonizării cu ştiucă şi şalău. În căldura de vară şi amurul înseamnă o chemare pentru pescari. În mod normal în apă se găsesc şi peştii mici (caras, roşioară) în număr foarte mare.

Tóth László cu un crap de 17, 45 de kg.
Tóth László cu un crap de 17, 45 de kg.


Orar şi preţuri la barajul Derítő
 
Biletul se poate cumpăra la bufet. Preţul biletelor şi peştii, care pot fi luaţi:
Bilet pentru 12 ore: 3300 Forinţi. Include 2 exemplare de peşte nobilă şi 4 kg alte specii.
Bilet de tineret (până la 14 ani): 2200 Ft. Include 1 exemplar de peşte nobilă şi 2 kg alte.
Bilet pentru 24 ore: 4900 Ft. 3 exemplare de peşte nobilă, 6 kg alte.
Bilet pentru 48 ore: 7900 Ft. 5 exemplare de peşte nobilă, 10 kg alte.
Bilet pentru 48 ore (folosire boilies): 7900 Ft, 3 lansete. Peştele trebuie eliberat!
Bilet de săptămână: 15000 Ft. 6 exemplare de peşte nobilă, 12 kg alte.
Bilet de săptămână (folosire boilies): 12000 Ft., 3 lansete. Peştele trebuie eliberat!

Cei care pescuiesc cu boilies, pellet sau porumb trebuie să aibă asupra lor: sac ecologic, saltea, spray!!! În afară de acestea e foarte important tratamentul atent şi îndurător.
Se pot folosi 2 lansete, cu un singur cârlig pe fiecare (excepţie biletul boilies: 3 lansete). În caz de bilet de tineret se poate folosi o singură lansetă. Cu un bilet numai un singur pescar poate pescui, deci cu un singur bilet nu pescuiesc mai mulţi pescari!
Crapul mai mare de 7 kg, şi somnul mai mare de 20 de kg sunt peşti protejate, luarea lor este strict interzisă! Crapul mai mare de 7 kg trebuie eliberat, iar pescarul primeşte un bilet de 12 ore, care poate fi folosit în anul respectiv. În cazul somnului premiul este mai mare: 4 bilete de 12 ore. Dacă aţi prins o asemenea peşte sunaţi la numărul de telefon al bufetului: +36-34-708-914!
Pa lac este interzisă nădirea intensivă! Curăţenia trebuie păstrată! Lacul constituie o rezervaţie naturală, care trebuie protejată!
Vineri de la ora 15:00 şi până luni la ora 8:00 orice activitate care poate deranja pe pescari sau pe cei care vor să se odihnească, este interzisă!

După partida de pescuit biletul trebuie predat la locul cumpărări, şi peştele prins trebuie arătat!
Parcare numai în locuri semnalate, deci numai în parcare!
Dacă cineva încalcă regulile captura va fi confiscată, biletul va fi retrasă iar persoana în cauză va fi expulzată de pe lac!
Doccurile şi bărcile pot fi folosite pe propria răspundere. Doccurile marcate cu înscripţia STOP ÎNCHIS pot fi folosite numai cu acordul proprietarului. Altfel folosirea lor ete interzisă!

Pagină web: www.deritoto.hu
Închiriere casă: +36-70-616-7452 (pe limba maghiară, engleză şi germană)
Informaţii: +36-20-450-4567
E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Amur de 17 kg.
Amur de 17 kg.


Király Tibor cu un fitofag de 33 kg.
Király Tibor cu un fitofag de 33 kg.


Szabó Szilárd a prins un somn de 43,6 kg.
Szabó Szilárd a prins un somn de 43,6 kg.


Vértes Gusztáv cu o ştiucă frumoasă.
Vértes Gusztáv cu o ştiucă frumoasă.


Szabó Szilárd şi un şalău de 8,2 kg.
Szabó Szilárd şi un şalău de 8,2 kg.


Prestaţiile noastre


Oaspeţii noştri pot alege dintre 7 diferite bilete în funcţie de pretenţiile lor. De la 12 ora până la bilet de săptămână. Pot alege să pescuiască şi cu boilies. În bufet oricine poate găsi băuturile şi ţigările sale preferate la preţuri solide. Cei care vor să mănânce, la noi pot cumpăra sendviciuri sau pot comanda mâncare caldă, pe care transportăm chiar la locul de pescuit.

Bufet: aici se cumpără biletul.
Bufet: aici se cumpără biletul.


Se poate închiria şi bărci, avem 20 de bărci, foarte uşoare de folosit: 1200 Ft. pentru 12 ore. Lacul este o rezervaţie naturală, de aceea maşinile pot fi lăsate numai în parcare.
Pentru cărarea bagajelor se poate închiria căruţă, 300 Ft.\12 ore.
Căsuţele din lemn pot fi închiriate pentru 2 - 12 persoane:  6.000 - 12.000 Ft. pentru 24 de ore.

Căsuţe din lemn.
Căsuţe din lemn.


Fiecare căsuţă este în proprietate privată, noi ajutăm numai în organizare, de aceea este necesar ca cei care vor să închirieze o căsuţă să ne anunţă din timp, ca să putem clarifica data cu proprietarul.

Accesibilitate

Lacul Deritő se află lângă oraşul Tata, în direcţia satului Vértesszőlős.
Lacul Deritő se află lângă oraşul Tata, în direcţia satului Vértesszőlős.


Cu maşina:

Venind dinspre Budapesta: pe autostrada M1, o luăm spre Tatabánya, apoi spre Vértesszőlős. Trecem prin sat, apoi ajungem la un pod. După pod, o luăm la stânga şi pe un drum asfaltat ajungem până la centrul barajului.

Venind dinspre Győr trebuie să mergem pe aceeaşi drum: M1 - Tatabánya, Vértesszőlős.
Venind dinspre Győr trebuie să mergem pe aceeaşi drum: M1 - Tatabánya, Vértesszőlős.


Le urăm oaspeţilor noştri odihnă plăcută.

Baksai JózsefHozzászólások (5)
2009. március 05. 20:25
1.
(Vendégként) írta:
as vrea sa vin la Dumneavoastra in luna Mai.Aveti pescuitul interzis in aceasta perioada? va rog seriozitate
2009. március 05. 20:28
2.
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. (Vendégként) írta:
Aveti pescuitul interzis in luna Mai? Ma intereseaza daca chiar aveti pesti sau e reclema. , nu de alta da venim dedeparte. VA MULTUMESC ANTICIPAT
2009. március 12. 17:29
3.
Deritő (Vendégként) írta:
Pe lacul Derito se poate pescui in fiecare zi intre orele 0-24 (tot timpul anului). In luna mai nu este interzis pescuitul la nici un fel de peste. In apa avem multi pesti, colonizarile sunt frecvente, ceea ce puteti vedea pe pagina noastra web, cu fotografii. Pe site puteti vedea si capturile cele mai mari. Exista posibilitate de camping cu cortul (pentru loc nu trebuie sa platiti). Se poate inchiria si casute. Putem da mai multe informatii pe limba engelza sau germana la numarul de telefon +36-70-616-7452, tot aici puteti inchiria casute zilnic intre orele 10-19. Sau daca scrieti pe aceasta adresa, redactorii paginii www.horgaszat-vadaszat.ro traduc mail-ul si transmit intre noi.
2009. március 12. 19:10
4.
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. (Vendégként) írta:
Va multumesc pentru mail-ul trimis.Vreau sa va felicit pentru saitul de la lacul Derito(foarte bine produs).ma intereseaza ce suprafata are lacul si ce adancime are. Daca nu sunt indiscret vreau sa va rog sa-mi spuneti cu ce momeala merge mai bine(arome,porumb,boiles,pellets)eu vreau sa eliberez pestii prinsi(vreau sa prind captura vietii).Ma mai intereseaza un pachet de 4 zile cu trei bete si folosire de boiles... (cat m-ar costa?). Astept raspuns si sa ne vedem cu bine pe lac.
2009. március 30. 08:47
5.
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. (Vendégként) írta:
V-am trimis in data de 12.03.2009 un email si nu mi-ati raspuns...ce sa cred? 
Pot folosi barca pneumatica a mea si daca pe poate folosi baliza pe lac. Astept raspuns.VA MULTUMESC ANTICIPAT.Cu stima HORATIU
Csak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web