Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Távoli vizeken

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


A Pó folyó visszavár - második rész
2012. november 10. szombat 06:31

Elérkeztünk horgásztúránk második hetéhez… hátunk mögött hét fárasztó éjszaka.  Mérlegre tettük a dolgokat, de sajnos a több rontott kapás mellett, csupán egyetlen hal szólt a javunkra.

Image

Szerencsére ez nem szegte kedvünket, pozitívan álltunk a dolgok mellé és csak előre tekintettünk, hisz tudtuk, hogy bármely pillanatban megtörténhet, az amire régóta vártunk.
 
A Pó folyó visszavár - első rész
2012. július 04. szerda 06:27

Négy évvel ezelőtt az interneten találtam rá Kis József nevére, aki szállás- és horgászati lehetőséget hirdetett a Pó folyón és annak deltájában.
Ajánlata nagyon felkeltette akkor érdeklődésemet, olyannyira, hogy 2009 nyarán barátaimmal és párommal, egy kirándulással egybekötött horgásztúrára jelentkeztünk be Józsinál.

Image

Az ott eltöltött másfél hét alatt annyi feledhetetlen élményben volt részem, hogy már akkor felmerült bennem egy újabb horgásztúra megszervezésének lehetősége...
 
Újra a Pó-deltában - harmadik rész
2011. július 25. hétfő 17:55

Ígéretemhez hűen, a folytatásban kiemelnék néhány fontos dolgot, mellyel szembesülnünk kellett, és mellyel együtt kellet élnünk az ott töltött tíz nap alatt.

Image

A harcsapergetés, pláne egy ilyen horgászvízen, hol bármelyik dobásban benne lehet egy ötven, vagy akár egy száz kilós harcsa, csapatmunkára van, volt szükség.
Ahhoz, hogy ezek a halak fotózásra kerüljenek, mindenkinek fontos szerepet kellett vállalnia…
 
Újra a Pó-deltában - második rész
2011. június 09. csütörtök 09:04

Mielőtt rátérnék az éjszakai pergetésre és folytatnám élménybeszámolómat, fontosnak tartok tisztázni néhány dolgot!

Image

Mindannyian már többéves pergetői tapasztalattal rendelkezünk viszont a harcsapergetésben még „tanoncok” vagyunk, így aki konkrétumokat próbál leszűrni soraimból annak tudnia kell, hogy észrevételeink csupán a tavalyi három és az idei tíz éjszaka tapasztalataira támaszkodnak, melyek más időszakban, más helyszínen nem biztos, hogy megállják a helyüket...
 
Újra a Pó-deltában - első rész
2011. június 06. hétfő 11:27

Hosszú várakozással eltelt idő van a hátunk mögött…
Lassan egy éve várjuk az indulás pillanatát, hogy a hosszú, közel 1500 km-es autózás után újra megpillanthassuk a Pó folyót, annak mellékágait, csatornáit, melyeknek páratlanul gazdag halállománya és hatalmasra növő harcsái messze földön híressé tették ezt a folyót.

Image

Számos horgász érkezik ide a világ minden tájáról, kiknek nagy része elsősorban ezekért a gigantikus, már-már ijesztő méreteket öltő harcsákért jön, azok megfogását tűzi ki célul maga elé.
 
Tíz nap a Pó-deltában - harmadik rész
2010. július 05. hétfő 20:19

Elérkezve túránk utolsó 3 napjához, hátunk mögött hagytuk a csatornákat, és olyan dologgal próbálkoztunk, mely még teljesen új volt számunkra.

Image

Mindannyian már több éve pergetünk, de a harcsapergetéssel még egyikünk sem próbálkozott. Idáig elsősorban a csukák, a domolykók, a balinok és a hegyi vizekben élő pisztrángok foglalkoztattak bennünket.
 
Tíz nap a Pó deltában - második rész
2010. június 21. hétfő 14:51

A legtöbb horgász, ki a Pó folyóra utazik, hanyagolja a finomszerelékes horgászatban rejlő lehetőségeket, mondván, hogy az „apróságot otthon is meglehet fogni”.

Image

Szinte mindenki a nagyobb testű harcsákra, amurokra és pontyokra fekteti a fő hangsúlyt, pedig a folyó és a számtalan csatorna kiváló edzőpályát biztosít a versenyhorgászoknak, és jó lehetőséget kínál a szórakozásra azoknak, akik a finomszerelékes horgászat szerelmesei.
 
10 nap a Pó deltában - első rész
2010. június 14. hétfő 19:30

Azt hiszem, kevés az olyan horgász, ki legalább egyszer ne hallott, vagy ne olvasott volna a Pó folyóról, annak deltájáról, a benne élő hatalmas harcsákról, pontyokról, amurokról, melyek messze földön híressé tették ezt a halban páratlanul gazdag horgászvizet.

Image

A tavaly, mikor először horgásztam a folyóban már tudtam, hogy ide még vissza kell térnem, hisz a folyó olyan lehetőségeket kínál, melyeket a hazai vizeken nem igazán találok meg és néhány ott töltött nap nem is elegendő, hogy „mindent” ki lehessen próbálni.
 
Horgászati lehetőség Magyarországon - Derítő-tó
2009. szeptember 22. kedd 00:00

40 évvel ezelőtt a tatabányai szénbányák az Öreg-tó védelme miatt építtették ezt a biológiai szűrőmezőt. Az elsődleges szempont az volt, hogy az Által-ér itt tegye le a hordalékát. Megépítették a ma „magaspart” néven ismert gátat és elárasztották a területet. Akkoriban még nem sokan gondolták volna, hogy ez a tó ilyen sok élményt fog nyújtani a horgászoknak, hiszen ez sokadrangú szempont volt.

Image

Szerencsére a fák kivágása nélkül hozták létre, így megmaradt a mederben minden olyan természetes búvóhely, ami kedvelt élőhelye a halaknak. Akkoriban a tóból rengeteg fa állt ki és nagyon nehezen lehetett horgászni. Ennek köszönheti az akadóságát és nagyhal tartó képességét. Ilyen körülmények között volt esélyük a halaknak, hogy kapitális méretűre nőhessenek. Ezek a fák az idő múlásával elkorhadtak és a vízbe dőltek.
 
Horgászati lehetőség Magyarországon - Izsáki Horgász és - Pihenőpark
2009. július 25. szombat 05:11

Magyarország dél-alföldi régiójában, Budapesttől déli irányba 110 km-re, Izsák város északkeleti részén található az Izsáki Horgász- és Pihenőpark. A 32 hektáros területen összesen 8 különböző horgásztó található, hogy valamennyi horgász megtalálja a kedvenc módszeréhez legmegfelelőbb tavat.

Image

A komplexum csaknem 7 hektárnyi, halfajokban gazdag, nagy halállományokkal rendelkező horgásztavai egész évben várják a horgászokat és a kikapcsolódásra, pihenésre vágyókat. Melegkonyhás csárda (Izsáki Halászcsárda), úszómedence, gyermekmedence, napozóterasz, gyermekjátszótér és családbarát, parkosított, erdősített környezet garantálja a könnyed kikapcsolódást a család valamennyi tagja számára.
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 20 / 23

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web