Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Pergető horgászat

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Pergető horgászat
Egy pergetőtanya történetei - Pergetés a Szamoson - első rész
2011. október 25. kedd 17:19

Ősz van, a pergető időszak csúcsa. Esélyeink ilyenkor megnőnek, mivel most még aktívabban táplálkoznak ragadozóink, igyekezve minél több kishalat zsákmányolni, hogy megszedjék magukat a téli hideg napokra.

Image

Ilyenkor a víz hemzseg az apró táplálékhalaktól, de a víz lehűlésével visszahúzódnak a mélybe, és olyankor nehezebb a balinok, domolykók, süllők nyomára akadni.
 
Nehéz időkben - Pergetett apróságok
2010. szeptember 07. kedd 06:25

Az idei nyár nem a korlátlan lehetőségekről szólt, legalábbis ami a pergetést, a műcsalis horgászatot illeti.

Image

Nagyon meg kellet gondolnia az embernek, hogy hová megy horgászni. Szinte egész nyáron, néhány nap kivételével a vizek nagy része alkalmatlan volt a pergetésre.
Persze az igazi pergető szezonnak csak most kellene kezdődnie... de akkor is rosszból ez már sok!
 
Az elveszett pisztrángok nyomában
2010. július 31. szombat 08:37

Az elmúlt néhány esztendőben, ha pisztránghorgászatról esett szó, egyre több negatív, lehangoló véleményt halottam pisztrángos vizeink állapotáról.

Image

Ez nem véletlen, hisz természetes vizeink egyre nagyobb megpróbáltatásnak vannak kitéve. Szennyezés, erdőkitermelések, orvhalászat… ezek mind olyan problémák, melyek megnehezítik vízben élő barátaink életét.
 
Az őrület határa
2010. február 27. szombat 17:14

A horgászat a szórakozást - kikapcsolódást hivatott szolgálni, de hajlamos vagyok ezt elfelejteni, és néha olyan helyzetekbe sodródom, amit csak összeszorított fogakkal és kényszermosollyal lehet kellemes időtöltésnek nevezni.

Image 

Valami mégis hajt, és arra késztet, hogy minden szabadidőmet a vízen töltsem. Ismerőseim, családom számtalanszor megjegyzik, hogy nem vagyok egészen normális. Ezt általában nem vagyok hajlandó nekik beismerni, de tudom, hogy kell egy bizonyos szintű „őrültség” ahhoz, amit művelek.
 
Csukák között - az írás videót tartalmaz
2009. december 04. péntek 08:53

Lakhelyemtől közel száz kilométerre van egy horgásztó, ahova mindig szívesen járunk pergetni, ahol mindig történik valami izgalmas, mely újra és újra vízpartra mozdít bennünket...

Image

Jó hely arra, hogy új „holmikat” próbáljunk ki, vagy megmentsük azok becsületét, melyekről azt tartottuk, hogy nem tudnak halat fogni.
 
Különös hangulatban
2009. november 25. szerda 14:07

Különös hangulata volt az elmúlt hétvégi horgászatnak! Különös, hisz a halakat nem hagyományos módon partról vagy csónakból próbáltuk becserkészni, hanem vízbe gázolva a sekély vizet, partszéli nádasokat vallattuk.

Image

Nagy izgalommal vártam az aznapi horgászatot, hisz egy új pergetőbotot is készültem kipróbálni, mely már az első ránézésre felkeltette érdeklődésemet. Egy 2,40 méter hosszú 25-50 gramm dobósúlyú E.T EXCALIBUR névre keresztelt horgászbot várt próbatételre, mely a precízen kialakított minden apró részletének és osztott nyéltagjának köszönhetően egyedülálló helyet foglalt el az ENERGOFISH palettáján.
 
Kanalas csukakaland - az írás videót tartalmaz
2009. november 13. péntek 08:43

Itt van az ősz, itt van újra, a csukák gyomrát a sav marja...biztos nem örülne Petőfi ha látná, hogy így beleköltöttem a versébe, pedig múlt pénteken bizony ezen meggondolásból indultunk el Krisztiánnal csukázni. Napos idő és tiszta víz fogadott minket. Utóbbinak lehetett örülni, sőt kellett is, a napos időnek azonban kevésbé.

Image 

A tó első felében kezdtem dobálni a kárász-utánzatú felszíni wobblerrel, körforgóval, gumihallal, de nem akart odavágni a csuka, annak ellenére, hogy hajtotta a kisvízbe kirajzott bodorkákat. Kissé lelankadtam a kezdeti csalódástól, hiszen egy egész órát dobáltam egy relatíve kis részen, ahol biztos, hogy több csuka ólálkodik.
 
Pergetve történt - az írás videót tartalmaz
2009. november 11. szerda 23:00

Egy szombat este az interneten, egy lengyel műcsaligyártó cég, a Salmo honlapját böngésztem. Kerestem a 2009-es esztendő újdonságait, új modelljeit, színeit. Különösen érdekeltek a kisméretű wobblerek, mint amilyenek a Salmo Hornett-ek és az aprócska Tiny-k.

Image

Közben az asztalra kipakoltam a műcsalis dobozom bentlakóit és nézegettem melyik színből van, miből nincs, és mit szeretnék a közeljövőben beszerezni.
 
Szentpáli csukanapok
2009. november 11. szerda 12:16

Már egy ideje készülök, hogy pár sorban, és több fotóval is elmeséljem a szentpáli csukákkal töltött két nap eseményeit, de valahogy nem sikerült a dolog végére jutnom. Ami késik, múlik - vagy hogy is van ez? A lényeg, hogy végre sikerült leülnöm és kalap alá hozni a dolgot.

Image

A két alkalomra, mintegy másfél hét különbséggel került sor. Ami viszont mindkétszer ugyanaz volt, hogy Nagy Levente és Becási Attila mellé társultam be a csukavadászatba. Már pirkadatkor a tóparton tébláboltunk, vártuk, hogy a csukák is felébredjenek.
 
Ejtsük be a műcsalit
2009. október 19. hétfő 11:28

Hányszor, de hányszor előfordult már pergetés közben, hogy a hosszan kidobott támolygóra, akkor fordult rá a csuka, mikor azt éppen készültünk kiemelni a vízből, hogy újradobjuk.

Image

Vagy hányszor eredményes, ha éppen beejtjük az orrunk elé és hagyjuk süllyedni, majd mikor lazul a zsinór jelezve, hogy műcsalink aljzatot ért, egy hirtelen csuklómozdulattal életre keltjük és ismételve a mozdulatokat táncoltatjuk.
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 30 / 44

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web