Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Rablóhalazás

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Rugonfalvi harcsakaland
2010. augusztus 09. hétfő 06:27

Eső, eső, és még több eső, ez jellemezte az időjárást. Nem tudtam vízpartra menni, nem volt kedvem áztatni magam az égi áldással. Sajnos hosszú napok elteltével sem mutatta barátságosabb arcát az időjárás.

Image

Sok lehetőség nem kínálkozott, ha horgászni akartam, akkor vállalnom kellett a kellemetlen, nyálkás időt és a sárban való csúszkálást. Elszántam magam, hogy bevállalom az éjszakázást még a komor időben is, csak végre harcsát láthassak.
 
Tapogatott ragadozók
2010. január 11. hétfő 09:30

Legszívesebben műcsalikkal horgászom a ragadozókra, de néha előállnak olyan helyzetek, mikor az élő kishallal történő horgászat több eredményhez vezet. Igaz, hogy ritkán folyamodom ehhez a szükségmegoldáshoz, de ha pergetve nem sikerül kapást kicsikarni, akkor nem idegenkedek más módszertől sem.

Image

Az aktív horgászat kedvelője vagyok, nem bírok egy helyben sokat dekkolni a botok mellet, ezért ha kishallal horgászom, legyen az élő vagy holt, akkor is a mozgalmasságra törekszem. A mártogatás, tapogatás, azon technikák közé tartozik, amik követelnek némi aktivitást és általában eredményesebbek, mint a letett botos fenekezés.
 
Az elárasztott falu harcsái
2009. szeptember 26. szombat 11:25

Legutóbb azzal búcsúztam, hogy még visszatérek a bözödi víztározó harcsáival. Sajnos ez kissé tovább tartott, mint reméltem. Egy sajnálatos ballépésnek köszönhetően hosszabb időre kényszerpihenőre kényszerültem. Iszonyatos, hogy milyen gyötrelmeket képes okozni egy pár centis fadarab az ember talpában, pláne ha csak kisebb műtéttel lehet azt eltávolítani.

Image

A gyógyulással töltött időm nagy részében azon agyaltam, hogy a tó mely részén keressem a bajszosokat, amikor ismét a parton lehetek. Folyamatosan csikorogtak a fogaskerekek az agyamban, módszereket, helyeket, csalikat próbáltam ki elméletben. A meglévő ismereteim alapján próbáltam kitalálni, hogy merre is mozoghatnak a táplálék után kutató harcsák az éjszaka leple alatt.

 

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web