Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Legyező horgászat arrow Kössünk legyet 3 - Pole Ewening Dun

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Kössünk legyet 3 - Pole Ewening Dun Nyomtatás E-mail
Írta: Galajda Sándor
2010. január 14. csütörtök 05:40

Mindazoknak akik kedvet kaptak a műlegyezéshez csak azt tudom javasolni hogy probáljanak meg sajátkezüleg legyet kötni. Jó legyet boltban szinte lehetetlen találni , ráadásul minden vizben más a nyerő, igy például én is volt hogy egy adott tipusu legyet hatszor is átvariáltam mire meglett a nyerő farokszín és hossz , testszín, szárny vagy gallérszín.

Rengeteg légy leírás van ahol megmondják hogy mit miből és milyen hosszura kell kötni , de ezek nem törvényszerű dolgok. A legbiztosabb ha sajátmagunk figyeljük meg milyen rovarok vannak a vizparton , és ezeket probáljuk meg lemásolni, imitálni.

Image

Az egyik leggyakoribb rovar , ami szinte minden vizparton előfordul az a szúnyog. Általaban minden hal ismeri (pér, pisztráng , domolykó, keszegek, balin, stb) , bárhol eredményes lehet vele a horgászat. Elkésziteni is konnyű , akinek megvannak az alapdolgok - satu, bobbin, cérna, tollfogó, toll- hozzá, nehány perc alatt megkötheti. Én mindig felviszek egy rögzitő kötést a horog közepétől az öble felé , az öböl kezdeténél megállok és rögzítem a farkot, ami 8-10 kakastoll szegmens . A farkot és a gallért általában ugyan olyan szinű tollból csinálom ezért a nagyobb hosszabb melltollakból lessz a farok. Ezután rögzítem a test szegmenseket aminek hosszú libatoll szegmenst használok .Van aki 1-2 szegmensből csinálja a testet hogy vékony legyen , nekem a vastagabb dongáju legyek jobban beváltak. Visszamegyek a cérnával egéssz a horog füléig itt rögzítem a két szárnyat ami szintén kakastoll (pici toll), végül választok 1 hosszabb de rovid szegmensü tollat amibol a gallér lessz, ezt is rögzítem. Ezután elkötöm a cérnát és elkezdem felépíteni a testet egéssz a gallér tövéig itt elkötöm, majd felépítem a gallért 2-3 tekerés a szárnyak alatt és 2-3 tekerés a szárnyak fölött is, és már el is érkeztem a horog fülig ahol kétszer is lecsomózom a cérnát. A lényeg ha jól dolgoztunk akkor csak az utolsó csomó látszik a cérnából a horogfülnél, ezt lelakkozzuk igy nem fog kibomlani és legyeink is kibírnak 3-4 napi pecát.

Egy dolgot jó tudni ! - jo anyagból lehet szép tartós legyet csinálni. Eleinte én is használtam varrócérnát kötni, de ez gyenge hamar elkopik és szárazlégyre nem jó mivel megszívja magát vizzel. Ma már 2x0.05 mono műszálas cérnát használok szárazlégynek, igaz nehéz hozzájutni de megéri keresgélni. Ha vékonyhúsú hosszúszárú horogra kötünk ,egy könnyű kecses légy lessz a végeredmény ami még zsírozás nélkül is fennmarad.

Galajda SándorCsak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web