Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Jó tudni

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Jó tudni
Halak a partról
2008. szeptember 13. szombat 19:02

A horgásznak kedvező, alacsony vízállás sokszor sodor végveszélybe apró életeket: a vízszélben keresgélő ivadékok könnyen találhatják magukat egy zárt pocsolyában. Ha tovább apad a víz, halainkat a madarak fogják összeszedegetni.

Image

Látszólag jelentéktelen dolog ez számunkra... Van, aki látja, és van, aki nem. De akinek mégis feltűnik olykor, szánjon rá öt percet!
 
Mi legyen a hallal?
2008. augusztus 22. péntek 04:48

Ahányan vagyunk, annyiféleképpen viszonyulunk horgásztevékenységünk célpontjához, a halhoz. Rengeteg legenda terjeng arról, hogy a halak éreznek-e fájdalmat vagy sem, illetve melyek testének érzékenyebb részei. A tudomány mai állása szerint, azt sem tudhatjuk teljes biztonsággal, hogy mekkora fájdalmat okoz halunknak egy szájba akadó horog, de jól látható reakciói alapján, okunk van azt feltételezni, hogy megakasztott halunk a szúró szájfájdalmon kívül, komoly stresszt is elszenved.

Image
 
A horgász egy külön állatfaj - mondjuk olykor viccesen, és hozzátenném, hogy ezen belül is több "alfaj" létezik, melyek a zsákmányhallal való bánásmód tekintetében különülnek el.
Van horgász, akinél a kifogott hal egy birtokba vett tárgy, puszta eledel, amely nem gondol, nem érez semmit - kímélni tehát fölösleges. Különben is, ha kifogta, az övé, és azt tesz vele, amit akar... Az ilyen horgászok mellett láthatunk bilincsre zsúfolt, vérzõ halakat, vagy parton száradó potykákat, illetve bosszúsan bozótba dobott apróhalat.
 
Szabály és etika a horgászatban
2008. március 03. hétfő 00:00

Szótári meghatározás szerint, az "etika" nem más, mint "erkölcsi elvek rendszere" - más szóval: a szabályok maradéktalan betartásáról beszélünk.
De, valóban ennyi az egész? Tegyük fel, hogy egy olyan vízen horgászunk, ahol az összes kifogott csukát kötelező megölni, és fogunk egy halat, de mi visszaengedjük. Így tehát az elveink miatt megszegtünk egy szabályt... Etikusan viselkedtünk?

Image

A pontyhorgászattal foglalkozó szaklapok hasábjain gyakran feltűnik a kérdés, amely bizonyos esetekben vitatja a csónakhasználat etikusságát. Mégis vannak vizek, ahol használatuk megengedett és szabályos. De etikus ez?
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 21 - 23 / 23

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web