Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Horgászvizeink arrow Sepsibkszükszádi horgásztavak

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Sepsibkszükszádi horgásztavak Nyomtatás E-mail
Írta: Hompoth Lóránd
2009. augusztus 13. csütörtök 11:07


Sepsibükszád Tusnádfürdő szomszédságában, attól hét kilométerre az első Kovászna megyei település a 12-es országút mentén, valahol félúton Csíkszereda Sepsiszentgyörgy között (nagyjából 35 kilométerre mindkét megyeszékhelytől). Egyébként Sepsibükszádról lehet elérni Bálványosfürdőt, illetve a Szent Anna tavat is.

Vonattal: A tavak alig 200 méterre vannak a sepsibükszádi vasútállomástól, azonban csak személyvonattal lehet megközelíteni a Csíkszereda –Brassó útvonalán található kis állomáson nem áll meg sem a gyorsvonat, sem az intercity.

Image

Horgászati lehetőségek:

A tórendszer hét kisebb tóból áll a vízfelület teljes nagysága valamivel több mint két hektár. Ennek ellenére számos halfaj megtalálható a tavakban, úgy békés halak mint ragadozók.

Fogható halfajok:

Ragadozók: harcsa, szivárványos pisztráng, szajbling, csuka, sőt, néhány éve süllőivadékokat is telepítettek, amelyek lassacskán horogéretté fejlődtek.
Békés halak: Ponty, amur, busa, dévérkeszeg, kárász, illetve vörösszárnyú koncér.

Alkalmazható horgászmódszerek:

A tavakban gyakorlatilag mindenféle módszerrel, éjjel is megengedett a horgászat.
A fenekezésre kiválóan alkalmasak, az aljzatot folyamatosan iszap és akadálymentesítik, két-három éves ciklosokban egyenként leengedik, kitakarítják meggátolva a feliszapolódást. A nyári meleg napokon itt is, mint a legtöbb tavon finom úszós szerelékkel eredményesebb a horgászat. Pergetés: inkább kora tavasszal eredményes, nyáron-ősszel a táplálékhal bőségnek köszönhetően ne fűzzenek túlzott reményeket a műcsalihoz a horgászok.

Ajánlott horgásztechnikák:

Felvezetőként megemlíthető, hogy a tórendszer minden tavában néhány év óta természetes körülmények között sikeresen szaporodik a ponty, az ivadékokat pedig elkülönített tavakban táppal és szemes gabonával takarmányozzák, majd innen telepítik vissza a horgásztavakba. Az így kialakult táplálkozási szokásra vezethető vissza a pelletes horgászat mindent űberelő sikere, de beválik csaliként a csemege vagy konzerv kukorica is. A többször megtapasztalt és mindig beváló módszer: finom max húszas vezér, érzékeny liftúszó, szilikongyűrűvel 16-18 – as horog alá csalizva egy szem táp (kérhető a helyszínen a tógazdától).

Image
 
Szabályok, árak:

A nagyobbik tóban, 40 lej a napijegy, ezért haza lehet vinni négy kiló nemeshalat (pontyot, amúrt busát, dévért) plussz egy ragadozót, ennél többért külön fizetni kell. A kárászok „nem számítanak”. A másik tóban „adrenalin-horgászatot” lehet folytatni, ugyanis ott zsinórtépő 5 kiló feletti példányok vannak, pontyból, amúrból, busából, innen azonban nem lehet hazavinni az anyahalakat. Fénykép, puszi aztán vissza a tóba, egyébként itt a napijegy 25 lej. Természetesen a „házi” szaporulat jóvoltából itt is szépen foghatóak a hazavihető kilósak, másfelesek is. A pisztrángosban nincs napijegy, kilóra kell fizetni a halat. Ami a legfontosabb, az árak nincsenek kőbe vésve, a tógazda, maga is horgász vadász, szívesen fogadja a „vérbeli” kollégákat, nyitott az esetleges egyezkedésre (csoportos horgászat esetén vagy törzsvendégeknek kedvezmény, félnapos jegy, stb.). Előzetesen itt lehet informálódni, illetve egyeztetni: 0722 – 997 085, Daragics Péter, tógazda.

Szállás, egyebek:

A tógazdaság teljes infrastruktúrája egy 2x2-es őrház, villany nincs a környéken, tehát a tóparton csak sátorban lehet aludni, ez egyébként megengedett és ingyenes.
Kényesebb horgászok számára, vagy a hidegebb őszi-tavaszi napok esetén a tórendszertől úgy három kilométerre található a minden konforttal felszerelt Csík-határ panzió.

Rendszeresen évi két versenyt rendeznek az amatőr versenyzők számára.
2008-ban rendezték az első 24 órás amatőr horgászversenyt, ez a nagy érdeklődésnek köszönhetően hagyományt teremtett. Idén augusztus augusztus 15–16-án a sepsibükszádi vonatállomás melletti horgásztavaknál az egész napos horgászversenyt. A versenyre bárki benevezhet a helyszínen, szombaton délelőtt 10 óráig. Benevezési díj: 50 lej. Szabályok: egy bottal, úszós módszerrel lehet részt venni a versenyen. A szervezők nemcsak horgászokat várnak, hanem bárkit, akit vonz a grillezett friss hal, illetve a bográcsban főzött tóparti halászlé.
A másik verseny is az amatőr sporthorgászokat szólítja meg, ez egy félnapos kis verseny, rendszerint ősszel rendezik meg a „pontyos” időszakban. Idei pontos dátuma még nincs leszögezve, a szabályok nagyjából ugyanazok, mint a 24 órás versenyen.

Elérhetőség:
Carpen Kft Tógazdaság és élőhalbolt
E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Tel. 0722 – 997 085 Daragics Péter
Hompoth LórándHozzászólások (11)
2010. február 19. 10:25
1.
Istvánfi Janó (Regisztrált tag) írta:
Hát ahogy elnézem minden esetre gyönyörű a hely!Az idén biztosan ott leszek!
2010. április 12. 12:51
2.
Scurta Robert (Regisztrált tag) írta:
Hello ! Volt az iden mar valaki ott ?
2010. április 24. 10:11
3.
Veress Gergő (Regisztrált tag) írta:
és hány bottal is lehet horgászni???
2010. május 03. 11:57
4.
benedek lehel (Regisztrált tag) írta:
A sepsibükszádi tavakban lehet fogni pontyot, amúrt, kárászt, pisztrangot. Én szinte miden nap ott vagyok horgászni, lehet 3 fenekező és 1 úszós felszereléssel horgászni. az anyahalas tóban a kissebbik fiammal fogtunk elég szép példányokat április 24-én szombaton 2010 ben én 5,78 kg-ost a fiam pedig 4,27 kg-ost(reggelibe). A horgásztavon pedig 2010 május 2-án brassói horgászok pedig 2 darab pontyot olyan 2,8 kg és egy tűkörpontyot olyan 3 kg körűl. Tehát van hal a tavakban
2010. május 04. 00:36
5.
Csata Barna (Regisztrált tag) írta:
hello,kössz az infót..asszem ellátogatok a tóra,nemsokára,az idén biztos...Görbüljön !
2012. július 08. 21:34
6.
Erdos Jozsef (Regisztrált tag) írta:
lehet fogni ott ijenkr harcsat ?
2012. augusztus 14. 03:21
7.
Fekete István (Regisztrált tag) írta:
Kocsival menyire lehet megközeliteni?
2012. augusztus 14. 06:13
8.
Fekete István (Regisztrált tag) írta:
Nagyon régiek az információk a tóról ha valaki frissebet tud irja ki.
2012. augusztus 14. 08:42
9.
benedek lehel (Regisztrált tag) írta:
A tavakhoz egeszen kozel lehet menni autoval, vannak pontyok, harcsak, karaszok es keszegek a tavakban ugyanis 7 to van amelybol 2 nagyobb es a tobbiek kisebbek, 25 ron a napi taxa, ejszaka nem lehet horgaszni, a napi taxaba el lehet vini egy 3 kg-ig kifogott pontyot.
2012. augusztus 17. 13:18
10.
Fekete István (Regisztrált tag) írta:
A kárász vagy más halakal hogy van a helyzet,megkell fizetni ?És mennyiért lehet elhozni.
2013. május 13. 16:20
11.
Dobricza Szilvia (Regisztrált tag) írta:
Napi dij 30 lej es nem nagyon lehet halat fogni, az is lehet csak 10 hal van a 7 toban. (es a Togazda Ur nagyon hangulatfuggo!!!)
Csak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web