Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Horgászvizeink arrow Horgászvizeink - Erdélyi vizeken - Zetelaki Víztározó és környéke

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Horgászvizeink - Erdélyi vizeken - Zetelaki Víztározó és környéke Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Levente
2009. április 19. vasárnap 05:20

Elhagyva Gyergyószentmiklóst Székelyudvarhely fele vesszük az irányt.
Tekerőpatak - Gyergyóújfalú, majd a Sikasszó patak völgyében, érintve Libánt és Sikasszót érhetjük el a Zetelaki Víztározót, mely a környék egyik legjelentősebb hegyvidéki tározója.

Másik irányból: Székelyudvarhelyről Csíkszereda irányába Fenyéden térünk balra (Gyergyószentmiklós irányába), majd 15 km autókázás után elhagyva Zeteváralját pillanthatjuk meg a hatalmas földgátat, melyen a Gyergyószentmiklós fele vezető megyei út is átvezet.

Minden tavasszal több métert emelkedik a vízszint, elöntve a part menti fűzeseket, melyek jó ívó helyet biztosítanak a halaknak.
Minden tavasszal több métert emelkedik a vízszint, elöntve a part menti fűzeseket, melyek jó ívó helyet biztosítanak a halaknak.


A gátat a Nagyküküllő és a Sikasszó patak találkozásánál építették 1976-1993 között, ivó- és ipari-víz szolgáltatása céljából. A 234 hektáron elterülő víztározót három patak táplálja: Sikasszó, Nagy Küküllő és Deság patak. A tó mélysége eléri a 20-30, de egyes állítások szerint, helyenként akár a 40 métert is megközelíti.
Mivel a hatalmas vízgyűjtőt főleg vízszolgáltatás és energiaellátás céljából hozták létre, halasításával sokáig nem foglalkoztak az egyesületek, így régebben nagyrészt a beömlő patakok halfaunája népesítette be.

Hatalmas vízfelület.
Hatalmas vízfelület.


Szerencsére ez napjainkra változott és ma már a székelyudvarhelyi Nagy Küküllő nevet viselő sporthorgász egyesület oltalma alá tartozik. Ennek látszik is az eredménye, hisz a társulat évente több száz pisztrángot telepít, próbálva fenntartani a vidékre is jellemző sebes pisztráng populációt. A legutóbbi telepítés alkalmával közel 500 kiló kisebb-nagyobb pöttyös illetve szivárványos került a tározóba. 

Tavasszal itt keressük a halakat.
Tavasszal itt keressük a halakat.


Az itt horgászók leggyakrabban domolykóval, kárásszal és szélhajtó küsszel találkozhatnak, de fogható süllő, sebes illetve szivárványos pisztráng is.
Tavasszal a finomszerelékes horgászok főleg a patakok befolyóinál, (a varsági és libáni ágon), a sekélyebb vízben, kiöntésekben lehetnek eredményesek. Sima etetőkosaras fenekező szerelékkel, vagy egyszerű úszós módszerrel csónakból vagy partról egyaránt szép ezüstkárászok foghatók.
Habár célzottan pontyra senki nem horgászik, de érdekességként elmondható, hogy a tavalyi esztendőben néhány 3-4 kilós pontyfogásról is beszámoltak a helyi horgászok, melyek valószínűleg telepítéskor, kárászokkal kerültek a tározóba.

A legyező és pergető horgászok leggyakoribb zsákmánya a domolykó.
A legyező és pergető horgászok leggyakoribb zsákmánya a domolykó.


A pergetőhorgászoknak már kissé nehezebb a dolguk, hisz a tavat körbeölelő sűrű erdő megnehezíti a közlekedést, meg egyáltalán a horgászatot. Nekem is több műcsalim díszíti a part menti fák ágait. Egy rosszul irányított dobás és kész a baj!

Csónakból, part fele irányított dobások lehetnek eredményesek.
Csónakból, part fele irányított dobások lehetnek eredményesek.


Olykor-olykor a nyíltvízen is ellehet kapni egy-két halat.
Olykor-olykor a nyíltvízen is ellehet kapni egy-két halat.


Jól jöhet egy kis gumicsónak, melyből part fele irányított dobásokkal kereshetjük az ágak, törések mögött lesben álló halakat. Kapások legtöbbször közvetlenül a partközelből a fák árnyékából várhatók.
A tavaszi és nyári hónapokban eredményesek lehetnek a kisméretű bogarakat imitáló wobblerek, mint például a Salmo Tiny-k (BT és OYT színkódú). Ezek a wobblerek kialakításuk miatt teljesen a víz felső rétegeiben mozognak, ezért különösen a tavaszi és nyári hónapokban eredményesek, rovarrajzások idején. Méretük is ehhez igazodik (3cm), így a halak könnyen összetévesztik egy vízbe hulló darázzsal, vagy egyéb rovarral.

Apró kis wobblerek, melyek mindig átvernek néhány halat.
Apró kis wobblerek, melyek mindig átvernek néhány halat.


Ősszel inkább a mélyebben járó, természetes színű, kishalakat utánzó wobblerek lehetnek fogósak. Példának megemlíteném a Lengyelországból származó Salmo Hornett-eket, és Minnow-okat (T, HP, D. GS színkódúak).
Természetesen az apró, kisméretű műcsalikhoz a finom, ultra light felszerelés dukál.
A legyezőhorgászok is könnyen rátalálhatnak a halakra és bátran kijelenthető, hogy egyes időszakokban (rovarrajzások idején) a legeredményesebb módszer lehet.

Gyönyörű, semmihez sem hasonlítható színek.
Gyönyörű, semmihez sem hasonlítható színek.


Vadul küzdenek.
Vadul küzdenek.


Mint már a fentiekben is említettem, a víztározó a Nagy Küküllő nevet viselő sporthorgász egyesülethez tartozik, melynek székhelye Székelyudvarhelyen a Tábor utca 18. szám alatt található. Itt váltható napijegy hétköznapokon 7 és 15 óra között, melynek ára 10 euró (változhat).

Horgászrend a zetelaki víztározón.

1. A román horgásztörvény betartása kötelező minden sporthorgász számára.

2. A horgászat a napijegy vagy évi bérlet megvásárlása után történhet

3. Felnőtt napijeggyel (évi bérlettel) rendelkező személyek két bottal, botonként legfeljebb két horoggal horgászhat, gyerek horgász csak egy bottal.

4. A naponta kifogható halmennyiség: pisztrángból maximum 4 darab, 20-35 centiméteresek és még 4kilógram az egyéb halfajokból, vagy 1 darab 35 centimétert meghaladó pisztráng és még
4 kg az egyéb halfajokból.

5. A méreten aluli halfajokat a kifogást követően, bármilyen állapotban haladéktalanul vissza kell helyezni a tóba. Minimális méretek: pénzes pér 25 cm, pisztráng 20 cm, ponty 35 cm, süllő 40 cm, csuka 40 cm, domolykó 25 cm.

6. A horgászidő napkelet előtt félórával, és napnyugta után félóráig tart.

7. A csónakos horgászat nem zavarhatja a parti horgászatot semmilyen körülmények között. A csónakos horgász az ellenőrzésre feljogosított személynek köteles rendelkezésre állni, partról történő felszólítás esetén köteles a partra csónakjával kievezni.

8. Tilos a víz bármilyen szennyezése, belső égésű motorok használata a csónakok meghajtására, vagy egyéb más tevékenységre.

9. Tilos a víztározó területén található növényeket irtani, a fákat kivágni, megcsonkítani, valamint szemetelni. Tüzet rakni csak a kijelölt helyeken szabad.

10. A horgászrend megsértése a horgászatból való kizárást vonja maga után.

11. A horgász a napijegy megvásárlásával a fenti feltételeket maradéktalanul elfogadja. A horgászrend el nem olvasása nem mentesíti annak betartásától.A horgászat mellett, érdemes időt szentelni a környező települések felfedezésére, látványosságainak megtekintésére és belekóstolni a messze földön híres székely konyha ízeibe.  

Ha Gyergyószentmiklós felől érkezünk.

Ahogy elhagyjuk autónkkal Gyergyóújfalut nemsokára elérjük a Kőbányát a falu határában. Innen kapaszkodik felfele az út a Libán tető fele.
A Libán tető a gyergyói medencéből Déli irányba kivezető folyosó, melyet hosszú évekig a megye legrosszabban karbantartott útszakaszaként tartottak számon, ezért évente több ezer turistát vesztett a környék. Szerencsére ez a probléma a 2006-2007-es esztendőben megoldódott és az útszakasz vadonatúj aszfaltréteget kapott. Emlékszem néhány éve 36 kilométeres Gyergyószentmiklós – Zetelaki Víztározó útvonalat közel 2 óra alatt tettük meg, ma már röpke 35-40 perc elegendő.      
A tető kb. 1000 m magasan fekszik a tengerszint felett, Gyergyószentmiklóstól mintegy 25 kilométerre.  

Libán és Síkasszó két, meseszép hegyvidéki szórványtelepülés, tanyavilág, melyek közigazgatásilag Gyergyóújfaluhoz illetve Zetelakához tartoznak. Az itt élő emberek legfőképp állattenyésztéssel és erdőkitermeléssel, fafeldolgozással foglalkoznak.  
A festői környezetben található tanyai házak, és az utóbbi években épült vendégházak kényelmes, csendes minden igény kielégítésére törekvő szolgáltatással várják, a pihenni, kikapcsolódni vágyó turistákat, legyen az horgász, vadász vagy egyszerű természetjáró embert.
A székely kapuk, a népviseletek és a környékre jellemző székelykonyha ízei jelentős turisztikai vonzerőt képviselnek. 

Útón a tó fele, Sikasszó völgye.
Útón a tó fele, Sikasszó völgye.


Ilyen kis tanyai házakban, egymástól távol élnek az emberek.
Ilyen kis tanyai házakban, egymástól távol élnek az emberek.


A két települést átszelő Sikasszó pataka egyike a zetelaki tározót vízzel ellátó 3 patak közül.
Vízhozama az évszaktól függően változik, így általában tavasszal, nyár elején a legnagyobb.
A vadvízi horgászat kedvelőinek ideális legyező és pergető pályát biztosít e patak és általában meg is kínálja néhány domoykóval, esetenként sebes pisztránggal, az ügyesebb horgászokat.
Főleg a patak felső részén (Libáni szakasz) igazi vad tereppel találkozhatnak a horgászok, bedőlt fák, áthatolhatatlan bozótok szegélyezik a vízpartot.
A patak alsó részén (Sikaszzó, beömlés) már sokkal kényelmesebb a közlekedés, egyedül a víz partjára épített vendégházak kertjei, melyek akadályozhatják a közlekedést. Ezek az akadályok azonban vízbe gázolva könnyen kikerülhetők.
Pergetve főleg az apró körforgók kisméretű, sekély vízben is elhúzható wobblerek a nyerők. Leggyakoribb zsákmány a fejes domolykó, de esetenként egy-egy sebes pisztránggal is meglepi a kitartó horgászt e patak. Próbálkozni érdemes!

Sikasszó patak.
Sikasszó patak.


A patak szintén a székelyudvarhelyi Nagy Küküllő Horgásztársulathoz tartozik és érvényes rá a szeptember 15. – május 1. közé kiírt általános hegyi vizekre vonatkozó horgászati tilalom, melynek értelmében, ebben az időszakban semmilyen halra, semmilyen módszerrel nem lehet horgászni.
A patakban kizárólag hétvégén, szombaton és vasárnap engedélyezett a horgászat, egyetlen horgászbottal és kimondottan műcsalikkal.
Napijegy az egyesület székhelyén, Székelyudvarhelyen a Tábor utca 18. szám alatt váltható, ára 10 euró (változhat)

A vendéghorgászok nagy része, kik erre járnak, biztosan meg szeretné kóstolni a sült pisztrángot, mely a térség legnépszerűbb halételének számít. Persze ezért nem kell mindjárt az első patakban fogott pöttyös életét kioltania, hisz szinte minden vendéglátó egység étlapján szerepel a sült pisztráng. Aki mégis maga szeretné a szabadban egy piknik alkalmával elkészíteni, annak ajánlom figyelmébe az alábbi elkészítési módot.

Kövön sült pisztráng


Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, félbehasítjuk, de nem sózzuk meg. Nagy, lapos köveket megmossuk, és egymásra teszünk, majd tüzet rakunk föléjük. Egy csupor vízbe sót, felaprított füstölt szalonnát, pirospaprikát teszünk, felforraljuk, majd félretesszük. Ha a kövek elég forróak, a parazsat félrehúzzuk. A köveket elrendezzük és leseperjük, majd egy kis szalonnadarabkával megdörzsöljük, hogy a hal ne süljön a kőhöz. A halszeleteket a forró kövekre fektetve sütjük meg. Ha kész, falatonként a meleg paprikás lébe mártogatva ízleljük.
Megjegyzés: Más hegyi folyóbeli halakat is elkészíthetünk ilyen módon. (Pisztrángot a környéken több pisztrángneveldében is vásárolhatunk.)

Zetelaka


A víztározó másik két szomszédtelepülése Zetelaka és Zeteváralja, melyek talán a tározónak köszönhetik ismeretségüket.  Zetelaka a Központi- Hargita-hegység nyugati lábánál, 520-600 m magasságban elterülő község. A Nagy-Küküllő felső szakasza mentén, annak egyre jobban elkeskenyedő völgymedencéjében települt halmazfalu, 12 km-re Székelyudvarhelytől északra. A település ma Hargita megye egyik nagyközsége. Lakosságának több mint 90 százaléka magyar anyanyelvű. A községet Északon Gyergyóújfalu (Libán, Sikasszó) és Székelyvarság, keleten Csíkdánfalva, Kápolnásfalu, délen Fenyéd és nyugaton Oroszhegy települések határolják. A központtól 6 km-re fekvő Zeteváraljai (Zetelaki) víztározó tette a falu nevét messze földön híressé.
Orbán Balázs ekképpen ír hajdani Zetelakáról és lakóiról.
Zetelaka egy nagy gyár falú, hol minden ház egy zsendely műhely; a Küküllőn megszámlálhatatlan fűrész metszi a deszkát. Ház építéséhez szükséges boronákat faragnak, s azokat felépítve adják el, hogy újból szétszedve elszállítsák, emellett köteleket vernek, fenyővizet, terpentint, kőolajt készítnek, ügyesség szorgalommal fog kezet, s mert művelésre alkalmas földjük kevés van, ők az erdőt művelik, a fát idomítják, s mégis beszerzik ernyedetlen szorgalmuk által szükségleteiket.
Zetelaka oly régi telepítvény, hogy a csíki krónikában és Szt.-István előtti korban is előfordul; a XIV. század elején Zokalaka és Zachalaka név alatt, mint tekintélyes önálló egyházmegye szerepel.
Zetelaka lakói szálas termetűek, igen értelmesek, kiválóan becsületesek, mely szép tulajdonok különben, havasi népünknek jellemvonásai közé tartoznak. Viseletük annyiban eltérő a többi székelyektől, hogy széles karimájú kalapot, s húszárosan sújtásozott bundikát (bőrmellény), télben kozsókot (irhabunda) hordanak. (Orbán Balázs: A székely föld leírása).    

Megközelíthetőség, útvonal.

Nagyvárad – Kolozsvár – Marosvásárhely –Erdőszentgyörgy – Szováta – Parajd – Korond – Székelyudvarhely – Zetelaka (legelőnyösebb útvonal, hisz útba esik a székelyudvarhelyi horgászegyesület)

Nagyvárad – Kolozsvár – Marosvásárhely – Szászrégen – Maroshévíz – Gyergyószentmiklós – Gyergyóújfalu – Libán – Sikasszó – Zetelaka

Nagyvárad – Kolozsvár – Marosvásárhely - Erdőszentgyörgy – Szováta – Parajd - Gyergyószentmiklós – Gyergyóújfalu – Libán – Sikasszó – Zetelaka
 
Egyesület: 535600 Székelyudvarhely Tábor utca 18.
Nyitva: hétköznapokon 7-15 óra között.
Horgászbolt: 535600 Székelyudvarhely, Gábor Áron 1.
Információk: www.horgaszat-vadaszat.ro, Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.


Nagy Levente
A cikk megjelent a Sikeres Sporthorgász áprilisi számábanHozzászólások (29)
2009. április 19. 08:49
1.
Zsombor (Regisztrált tag) írta:
Fantasztikus...GRATULÁLOK!
2009. április 20. 15:05
2.
pista (Vendégként) írta:
jo volna ha hetente jelenne meg,hogy mikor mivel erdemes halaszni
2009. április 21. 07:55
3.
Csongi (Vendégként) írta:
Hetvegen voltam a tonal es anyira magas a vizallas, hogy keptelenseg a partrol horgaszni.A regi jo helyeket mind elontotte a viz.
2009. április 24. 09:34
4.
FB (Vendégként) írta:
ES AZ A SZAR,HOGY ADDIG NAGY A VIZ,AMIG A KARASZOK LE NEM IVNAK!UTANA,SZEP LASSAN KEZD CSOKKENNI,AMIG AZ IKRAK SZARAZON NEM MARADNAK!NEM TUD TENNI ESNKI,SEMMIT,MERT...HAT A VIZUGY AZ UR!
2009. április 26. 19:18
5.
Magyari Lajos (Regisztrált tag) írta:
FB ur, tokeletesen igaza van, de ez eddig is igy volt, igy volt es lessz.A baj az, hogy nem csak a karaszok ivnak ezekben a honapokban. Legfonnebb nem ennyire latvanyosan.Nagyon helytelen dolog a csonkbol valo horgaszat.Nincsenek tekintettel a parton levo horgaszokra, csak o ervenyesuljon.Pl: ketnapi etetesre raevez es meg a kihelyezett bolyakat sem veszi figyelembe! Szoval ez a nagy hires vendegszeretetet ado szekely mentalitas."csak en ervenyesuljek". Ugy gondolom korltozni kellene vagy torvenyeket hozni e fajta problemak elkerulese erdekeben.Es a fotokhoz hozzafuznem: alacsony vizallasban is kellene csinalni egy parat, hogy lathato legyen az ide erkezo idegenek szamara, nem alnok modon a mezzes mazzagot elhuzni az orra elott. A latvany ugy is arulkodik az eredmeny magaert beszel. Egyebkent nagyon helyesnek tartom, hogy csak ket bottal engedelyezett a horgaszat es a napi jegy vagy berlet testreszabott. Sok olyan kornyekbeli horgaszto van ahol ezer a penzer szoba se allnanak. Holott ilyen "muanyag" horgaszatban lenne reszunk. Hajra fiuk dolgozzatok, mert a jo munkanak megvan mindig az eredmenye! (ugyanugy a rossznak is ). Udvozlettel.
2009. május 05. 17:47
6.
robesz (Vendégként) írta:
tudja-e valaki a kárász indult-e meg a toban?
2009. május 05. 19:01
7.
ESZTER (Vendégként) írta:
Vasarnap horgasztunk ott es azt mondhatom hogy nem igazan lehetett fogni karaszt reggelibe 2 3 drb ot fogtak mi 10 ora utan ertunk oda es pisztrangot meg keszeget sikerult fogni .
2009. május 09. 21:46
8.
Magyari Lajos (Regisztrált tag) írta:
Udv.majus 4-en es 8-an voltam fent a delutani oraktol sotetig. Ket 10 cm-s karasz jott, pirka es apro domi. Sajnos a vizallasnak tudhato be mert az elozo napi etetesem a szarazra kerult.egy 24 ora leforgasa alatt 1 m 20 cm-t csokkent a vizoszlop magassag. Ahova etettem onnan kellett horgasszak, annyit csokkent a viz. Mindenkeppen tanacsos megnezni a vizallasat, mielott a napi bert kifizetnek, mert kirandulni lehet, de halat fogni azt kevesbe. Szerintem erdemes lenne,hogy az illetekesek ezekre a dolgokra odafigyeljenek, mert ha az ikrazas nem is kovettkezett be de reszben elindult es , ha tovabbra is igy novelik es csokkentik a tarozo vizet meg a megmaradt ivadekok is elpusztulnak.
2009. május 11. 18:40
9.
robesz (Vendégként) írta:
voltunk mi szerdán de egész nap 2 db kárász jött, meg pirka. 
szerintem ezért nem érdemes a 20 lejes napijegyet kifizetni, mert konkrétan ez nem horgásztó
2009. május 13. 16:24
10.
pista (Vendégként) írta:
milyen csalival érdemes a karaszra probalkozni fent a gatnal,én tőbbszőr voltam,de 2-3 nal tőbbet nem fogtam
2009. május 13. 19:19
11.
Levente (Vendégként) írta:
A kárásznak az egyik legkedveltebb tápláléka a giliszta. 
Jó etetőanyaggal és jó helyet kiválasztva szerintem meglehet fogni őket!!!
2009. május 13. 20:36
12.
ESZTER (Vendégként) írta:
Vasarnap ujra voltunk a gatnal pisztrangot nem sikerult fogni 10 drb karasz jott de inkabb kukacra a helyet meg kell jol valasztani mert volt akinek nem jott karasz sem.
2009. május 14. 20:28
13.
Magyari Lajos (Regisztrált tag) írta:
sziasztok, szerdan voltam fent es nem sok valtozott, habar a raj tisztan lathatoan bejott (karasz).Két domi jött a többi aprosag. Egyetertek Leventével, a giliszta a kárász mindene. De a táplálék terén nem válogatos.Csonti, földigiliszta, pirosgiliszta, gabonafélékben búza, rozs, rizs. A kukoricat darabokra vagva is szivesen fogyasztja. Erdemes tobb alkalommal egyhelyre ra jarni, meg akkor is, ha az elozo napokban nem sikerult a fogas. Eloetetessel egesz kozel lehet csalni es bent tartani a rajt. A gattal kapcsolatosan a zajra oda kell figyelni erzekenyek a dobogtatasra, kinti zajokra, Pl:tuzifavagas, kazetafon stb. ez nem azt jelenti, hogy nem lehet beszelgetni. A kornyek kisebb tavaiban szokva vannak a zajokhaoz itt nagy felulet van es megoszlik a horgasz. Etetoanyagnak az uzletekben lehet kapni kulonbozo koncentratumokat pl: ice mix, nagyon bevallt karasz teren.de vannak jobbnal jobb etetoanyagok. UDv.
2009. május 20. 08:48
14.
Éles Tibor (Vendégként) írta:
Üdv Mindenkinek! 
Budapestről indulunk jövő héten a tóhoz. Kettő kérdésem lenne: 
1. Lehet-e csónakot bérelni? (Ha igen, milyen feltételekkel?) 
2. A napijegy váltásának feltétele-e az állami horgászjegy?  
(Ugyanis a barátaim is horgásznának kint, ugyan nekik nincs engedélyük Magyarországon. Nekem van, de nyilván magyar.)  
 
Előre is köszönöm!
2009. május 20. 10:43
15.
Levente (Vendégként) írta:
Tuttom szerint nem lehet csónakot bérelni, ha esetleg megtudjatok oldani jó ha hoztok magatokkal gumicsónakot eredményesebb lehet a horgászat 
Ami az engedélyt illeti az nem feltétlenül szükséges a napijegy váltáshoz.  
 
Melyi nap lesztek kint a tavon? A jövő héten én is tervezem, hogy kinézek.
2009. május 21. 13:57
16.
Éles Tibor (Vendégként) írta:
Kedves Levente! 
Szerdán indulunk (azt követő szedráig), tehát csütörtöktől keddig ,kivéve szombat(búcsú) és kivéve vasárnap(már hogyha érdemes kis patakban pergetni) valamikor. Lehet, hogy csónakot is tudok szerezni. Mellesleg soha nem pergettem még komolyan, főleg nem csónakból vagy patakban, szóval nagyon várom.
2010. június 17. 20:03
17.
forikaimre (Regisztrált tag) írta:
anyit szeretnek hoza teni a zetelaki to nagyon szep helyen fekszik de viszont csak ugy erdemes horaszni meni hogy hetkoz nap mert szobat vasarna tele van furdozokel ha szosz akor meg nekik al feneb kosznom gorbuljon a bot
2010. június 20. 11:15
18.
katalinantal (Regisztrált tag) írta:
kedves imre igazad van mert akik mevanak bizva a fel ugyelesel azok csak az egedelyt tugyak kerni viszont ara hogy teged ne zavarjanak a csonakok meg furdozok ara nem tordnek csak hogy a pezt be gyucsek de hogy tudsze horgaszni aznem szamit szeretnem hogy egy kicst tob figyemet forditananak ere is koszonom gorbujon a bot
2010. július 09. 14:32
19.
incze robert (Regisztrált tag) írta:
érdeme-e horgászni a tavon, lehet-e valamit fogni?
2010. július 09. 19:12
20.
forikaimre (Regisztrált tag) írta:
horgszni erdemes kivalt most mert nicsenek furdozok Katlinak van igaza de azert erdemes meg probalni mert lehet fogni gorbujon a bot szijasztok
2011. április 29. 18:15
21.
ilutadrian (Regisztrált tag) írta:
mi bosszankodjun a furdozok miatt es penzt is veszitsunk 40lejt egy napra es meg fogni se lehet valami jol
2011. május 24. 14:42
22.
Kedves Lehel-Pál (Regisztrált tag) írta:
1-Hal van,csak ki kell tudni fogni,én kárászból simán kifogom bármikor a 4 kilót. 
2-A tóban való fürdözést BE KELL TILTANI. 
3-A csónakból való horgászásért plusz pénzt kellene kérni és csak a tó egyik részén engedni meg.Nagyon zavarják a csónakosok a parti horgászokat. 
4-Jó lenne horgász-standokat kialakítani és esetleg bérbe adni,fenyöanyag van elég...
2011. május 24. 14:48
23.
incze robert (Regisztrált tag) írta:
Kedves,Lehel-Pál áruld el nekem azt a helyet ahol ennyi kárászt lehet fogni. 
Hétvégén lent voltunk 1 db. kárász jött egész nap. Elöre is kösz
2013. április 16. 10:22
24.
Kedves Lehel-Pál (Regisztrált tag) írta:
Szia Incze Róbert,már rég nem léptem be ide,kárászt a legjobban a gát mellett 15-20 méterre vagy a varsági részen lehet fogni.Csak jól be kell etetni valami édes és sárga etetöanyaggal és majd folyamatosan szórni még.A szerelékem 4,50-es bolognai bot,3 vagy4 grammos wagglerúszó,18-as fözsinór,14-es elöke,14-es sárga Mustad horog.Jó horgászást!
2013. április 16. 10:27
25.
Kedves Lehel-Pál (Regisztrált tag) írta:
Látom nem válaszolt senki az ötleteimre,pedig szerintem sok horgász egyetért velem.Szigorítsuk meg a tó körüli viselkedést hogy mindenki számára egy szép hely legyen civilizált,kellemes kapcsolódást biztosítva!Nem normális dolog hogy 3 napig beetetek egy helyet és mikor horgászni kezdek tölem pár méterre fürdözni kzdnek a vízben és én el kell hagyjam e helyemet mert ha szólok nekik akkor én vagyok a ,,rossz bácsi,,.
2013. április 16. 10:31
26.
Kedves Lehel-Pál (Regisztrált tag) írta:
A tegnap voltam fennt a tónal és nagyon magas a vízállás.A gond az hogy a tó dél-keleti partszakasz úgy tele van hordalékfával hogy partról ott lehetetlen lesz a horgászat...
2013. május 26. 21:29
27.
Nagy Imre (Regisztrált tag) írta:
Sziasztok. Voltam en is mar egy parszor a gatnal de nekem semmilyen nagy elmenyem nem volt a horgaszatban ezen a helyen.
2013. június 12. 01:06
28.
Kedves Lehel-Pál (Regisztrált tag) írta:
Imre,a tó felülete nagy,a jó helyeket meg kell keresni.Senki sem mondta hogy a horgászat egyszeru dolog.Persze,ez vadvíz,ha percenkénti kapást akar az ember akkor ott vannak a mesterséges magantavak,de az valahogy nekem nem jön be. :)
2013. november 20. 21:36
29.
Sebestyén Anikó (Regisztrált tag) írta:
Egy szilveszteri ajánlat részeként olvastam lékhorgászatról ezen a tavon. Azt szeretném kérdezni, hogy december 30, 31.-én is van lehetőség horgászatra itt?
Csak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web