Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Horgászvizeink

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Horgászbizek
Horgászvieink - Rugonfalvi Horgásztó
2010. november 02. kedd 05:35

A tó mesterségesen alakult (1979 - 1982), egy völgyzáró gát létrehozásával. Ezt követően a folyamatos területrendezési munkálatok következtében, a vízfelület egész kerülete horgászhatóvá, valamint sátrazásra és kempingezésre alkalmassá vált, ugyanakkor a lakókocsik elhelyezése is megoldható a vízpart bármely részén.

Image

A lakókocsival érkező horgászok számára megoldható a villanyáram-ellátás, a tó bármely pontján kívánnak letelepedni.
A folyamatos fatelepítéseknek köszönhetően a vízpart teljes környékén kellemes facsoportok biztosítják az árnyékot, a kánikulai napokon.
 
A nagy tavak árnyékában
2010. május 11. kedd 05:51

Ha horgászatról van szó, akkor mindenki elsőnek a nagy neves tavakat részesíti előnyben, mint például a szentpáli tó, a bőződi, és így tovább lehetne sorolni a nagy tavakat. 

Image

De vannak ezen kívül más tavak is amiről szinte semmit sem tudunk, ilyenek a lengyelfalvi, a sükői tavak és lehet, hogy még vannak más tavak is csak azokról még én sem hallottam.
 
Horgászvizeink - Keresztúri horgásztavak
2010. március 29. hétfő 15:23

Budapestről a 4-es úton Szolnok, Püspökladány fele, majd a 42-es úton Ártánd-Bors határátkelőnél, Nagyváradot érintve – Kolozsvár – Marosvásárhely útvonalon érhetjük el Székelykeresztúrt, Székelyföld egyik jelentős települését, ahonnan már könnyen megközelíthetők a Keresztúri horgásztavak.

Image

A Keresztúri-tavakat valójában nem is Székelykeresztúron találjuk, hanem attól 5 kilométernyire észak-nyugati irányba a mintegy 350 lelket számláló Nagysólymos falucska közelében, melyről érdekességként elmondható, hogy egykor a székely fejedelmi solymászok faluja volt és a trianoni békeszerződésig Udvarhely vármegye Székelykeresztúri járásához tartozott.
 
Szomorú valóság - Az Olt forrásvidéke - Alcsík - második rész
2010. február 25. csütörtök 08:17

Most nézzük meg Alcsíkot, ahol az Olt Csíkszeredától Tusnádfürdőig valóságos túlélő gyakorlatokat kell végezzen, hogy kijusson a megyéből. Bár nem vagyok abban a helyzetben, hogy megítéljek bárkit vagy bármit, tény az, hogy a csíkszeredai szennyvíztisztító egy gátat szabott a halaknak. Alatta jónéhány km hosszan kevés élet volt jelen a vízben.

Image

Néha lehetett hallani a horgászoktól, hogy 1-2 csuka horogra akadt, de igaziból 10-15 km után, Csíkszentsimon környékén jelentek meg a halak és a víz szépen tisztult és eletre kapott Tusnádfürdőig. Néhány kép az Oltról a Csíkszereda környékéről (az első képen látható, hogy 1-2 cm vastag penészréteg van a vízben lévő fákon és az aljzaton).
 
Szomorú valóság - Az Olt forrásvidéke - Felcsík - első rész
2010. február 24. szerda 08:52

Az Olt Románia egyik leghosszabb és legfontosabb folyója. A Gyergyói-havasokban ered, a Magas-bükk (1416 m) nyugati oldalából. Lassan, a mellékpatakok összegyűjtésével folyóvá növi magát és 7 megyén keresztül folyva, 615 km kanyargás után a Dunába ömlik. Igaz, napjainkban alig nevezhető folyónak, hisz folyása számtalan gáttal, duzzasztóval van felszabdalva.

Image

Az első megye, amelyen átfolyik Hargita megye, melyet jogosan nevezhetünk szülőföldjének. Itt a csermelyből egészen a megye határáig, 10-15 m széles folyóvá növi ki magát. Nézzük hát meg, hogyan bánunk ezzel a folyóval útjának első 86 km-én és ő hogyan viszonozza ezt a bánásmódot.
 
Horgászvizeink - Besenyői víztározó
2010. január 31. vasárnap 15:46

A Besenyői víztározót, a 80-as években a bodoki hegyek mélyéből eredő kristálytiszta, erdei patak elzárásával hozták létre és akárcsak a Bözödi-tó ez is egyik maradványa a régi rendszer kommunista megnyilvánulásainak.

Image

A völgy 1980-ra telt fel, létrehozva a 87 hektáros Besenyői víztározót, mely napjainkban népszerű kiránduló és horgászhelyként ismeretes az erdélyi emberek körében.
 
Horgászvizeink - Nyárád
2010. január 25. hétfő 23:00

A Nyárád mente Vármezőtől Nyárádtőig húzódó, közel 75 km hosszú tájegység, amelyen teljes hosszában végigvonul a sokszor szőke és rakoncátlan Nyárád vize, e vidék névadója. A Nagy-Nyárád Vármező felett indul, a Mezőhavas nyugati oldalából, Nyárádszeredánál felveszi kisebbik testvérét, a Nyárádmagyarós felett eredő Kis-Nyárádot.

Image Image

E szerény , sokhelyen patakszerü folyócska azonban nagy árat követelt a vidék lakóitól, tavasszal sok esetben pusztítóárrá változik, elsodorva lakóházat , vízimalmot, gazdasági épületeket.
 
Horgászvizeink - Ér
2010. január 12. kedd 07:01

Mindenkinek van egy listája a legkedveltebb horgász vizeivel, az én listámon az első helyen talán az Ér szerepel. A múltjáról annyit tudok hogy nagyjából száz éve egéssz másképp nézehetett ki .

Image

 A mostani meder valószinüleg nem létezett mert az Ér környékén kiterjedt vizfelület boritott mindent, a szomszéd faluba egyszerübb volt csónakkal átmenni mint szekérrel. Aztán pedig lecsapolták az egéssz területet s mára csak a neve - Érmellék - utal a hajdani állapotokra.
 
Horgászvizeink - Ócfalvi Horgásztavak
2009. december 08. kedd 13:50

Budapestről a 4-es úton Szolnok, Püspökladány fele, majd a 42-es úton Ártánd- Bors határátkelőnél, Nagyváradot érintve, Kolozsvár, Marosvásárhely, Szováta, majd Korondon, áthaladva érkezünk meg Székelyföld egyik legjelentősebb településére a 36.000 lelket számláló (többségében magyar) Székelyudvarhelyre.

Image

A legtöbb horgászember ide elsősorban turistaként érkezik, ezért mielőtt horgászbotot ragadna kezébe, mindenképp érdemes szétnéznie a városban és a környező falvakban, hisz számos turisztikai látnivalóval találkozhat.
 
Horgászvizeink - Sepsiszentgyörgyi horgásztó
2009. szeptember 18. péntek 11:36

Hargita megyéből a 12 – es úton haladva, Kovászna megye irányába, Sepsiszentgyörgyre érünk, ami nagyjából 55 kmre fekszik  Csikszeredától, és 32 km-re Brassótól.

Image

Sepsiszentgyörgyre beérve, az Olt Hidon áthaladva, mindjárt jobb kéz irányában rálátunk a tóra. Tovább haladva lehetőség adódik a parkolásra, a Lukoil benzinkút melletti kis, füves parkolóba.
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 20 / 24

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web