Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁMREKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Inséges idők Nyomtatás E-mail
Írta: Újvári Krisztián
2010. március 07. vasárnap 19:25

Nehéz időszak ez a magamfajta finomszerelékes horgásznak, hisz ebben az időszakban nincs hol hódoljak szenvedélyemnek. A folyók java árad, a tavakon meg vékony a jég, ami már nem engedi, hogy biztonságban rámehessünk.


Pár napot Aradon töltöttem az elmúlt héten és gondoltam itt több szerencsével fogok járni a horgászvizeket illetően, de sajnos hamar kiderült, hogy ez nem így történt...
Nem volt elég, hogy az ottöltött 3 napból 2 napot esett az eső, de a kiválasztot tavon is barna kakaószínű víz fogadott. Itt is csak alig egy hete olvadtak el a jégtakarók a tavakról, a telepített magántavak még zárva voltak, így maradtak a Maros partján lévő kisebb bányatavak, ahol csak apró keszegekre lehetett számítani.

Már rég elvolt múlva dél amikor a kis tóra érkeztünk. Gyors kipakolás útán nekiáltam egy kis etetöanyagot bekeverni. A Benzár Ice Mix csomaghoz kevertem egy fél csomag Special Concurs etetőanyagot is. Míg édesapám egy 5 méteres spiccbot mellett döntött én egy finomabb matchbotot választottam, melyre egy 1 grammos úszot szereltem, 0, 12 mm  vastagságú főzsinórt, a 0, 10 mm-es előkén pedig egy 16-os méretű piros színű horgot.

A választott keverék.
A választott keverék.


Voltam már olyan versenyen, ahol nem volt ilyen sokféle csalim!Voltam már olyan versenyen, ahol nem volt ilyen sokféle csalim!
Voltam már olyan versenyen, ahol nem volt ilyen sokféle csalim!


Édesapám elmondása szerint nyáron a vizet majdnem teljesen ellepik a vízinövények, de miután párat dobtam, hogy lemérjem a mélységet, tapasztalnom kellet, hogy még így a hideg vízből sem tűnt el az ajzat környékéről a békanyál. Ilyen helyzetben az etettöanyagot lágyabra, vizesre kell elkésziteni. Nem kell túlzásba vinni az etetést, a víz nem több mint a kinti hőmérséklet, azaz 6-7 fok, így keveset fogyasztanak ilyenkor a pikkelyesek. Előre 2-3 kisebb gombóccal érdemes kezdeni és ha a halak reagálnak az etetésre lehet 1-1 gombóccal ráetetni.

A túlvizezett etetőanyag vízközt fejti ki hatását.
A túlvizezett etetőanyag vízközt fejti ki hatását.


Édesapám! Csak nem kézből akarja etetni a halakat...
Édesapám! Csak nem kézből akarja etetni a halakat...


Apám fogta meg az első halacskát, egy naphalat, majd nemsokkal útána nálam is jelenlététt tette egy tenyeres dévérkeszeg.
A halak nem mutattak túl nagy érdeklődést a csalik iránt, a  „legütősebbnek” mint máskor is télvíz idején a szúnyoglárva bizonyúlt. Két szál, a fejük mögött megszúrva hozta azt a kevés halat is amit aznap sikerült horog végre csalnunk.

Verhetetlen télen-nyáron!
Verhetetlen télen-nyáron!


És hull, csak hull...
És hull, csak hull...


Lassan peregtek a percek, akárcsak az esőcseppek arcunkra, észre sem vettük és már közeledett az este. Nem akartuk megvárni, hogy teljesen ránk sőtétedjen, így hamar ősszepakoltuk felszereléseinket... Valahogy összhangban volt a kinti időjárás az érzéseimmel, hisz csalódott voltam, hogy nem tudtam pár termetesebb halat fogni az aradi útazásom allat.
De van erre az esetre egy jo mondás: „Lesz ez még így se és fog az is tetszeni!” Na de ne legyünk ennyire pesszimisták, hisz elvégre válság van és most mindenki ezzel „takarózik”. Tehát akkor kérem szépen eltenni a kritikákat máskorra - azért fogtam csak enyit mert világválság van!

Ilyenkor értékeljük igazán a meleg ruhát.
Ilyenkor értékeljük igazán a meleg ruhát.


Máskor nem elég a meritő a fogott halaknak, most meg...
Máskor nem elég a meritő a fogott halaknak, most meg...


A 

De viccet félretéve mindenkinek ajánlom, hogy a horgászatban a kikapcsolodást keresse, a lehetöséget, hogy pár orát a szabadban lehet (még ha szakad is az eső) és ha még egy kis versengést is beleviszünk a dologba (ahogy Levente barátomal szoktuk) az csak még érdekesebbé teszi ezt a sportot, kikapcsolódási lehetőséget.

Újvári KrisztiánCsak a regisztrált látogatók szólhatnak hozzá.
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.
 
 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web