Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Fenekező horgászat

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Fenekező horgászat
Pickerbottal a Maros felső szakaszán
2011. augusztus 12. péntek 12:33

Egy hónap hosszú idő, pláné, ha ezt horgászat nélkül kell kibírni.
Pontosan ennyi idő telt el a legutóbbi horgászatom óta, melyről csak keserű szájízzel tudok mesélni.

Image

A Maroson úsztattam, a víz kávébarna, az időjárás pedig sokkal inkább a késő őszi hónapokat idézte mind az ilyenkor elvárható nyarat.
Halat szinte alig sikerült fognom, csupán néhány küsz próbálta feledtetni velem a hétköznapokon felgyűlt bosszantó dolgokat.
 
Rugonfalva újratöltve
2010. június 08. kedd 19:42

Nemrég elkísértem Bencze Árpi és Máté Levi barátaimat egy rugonfalvi horgászatra. Hajtott a kíváncsiság, hogy sikerül-e barátaimnak pár öreg pikkelyest a szákba terelni. Néhány nappal korábban egy közös ismerősünk egy-két kisebb méretű ponty mellett egy gyönyörű példányt fogott ki a tóból és engedett vissza.

Image

Ez a tény még izgalmasabbá tette a pár napos horgászat előkészületi fázisát. Az elszánt fiúk már napokkal korábban szorgosan gyúrogatták a bojlikat, csíráztatták a magvakat.
 
Periş-i hétvége
2009. szeptember 23. szerda 13:37

Már tél óta tervezek egy pár napos pontyhorgászatot valamilyen „jobbacska” horgászvízre, ahol a jó kezű horgászember akár egy hétvége alatt is belefuthat néhány 10+os pikkelyesbe. Általában Szentpálra járok bojlizni, nem mondom, szép halak vannak itt is, de évente legalább egyszer jó elmenni egy idegen vízre is, hogy szebb fogásokkal és értékes tapasztalatokkal gazdagodjon a horgász...

Image

Több tényező is akadályozta a túra megvalósítását, de székely makacssággal kitartottam a horgászat mellett, még az sem rendített vissza, hogy a havernak közbejött valami és egyedül kell elmennem. Volt is visszhangja az egyszemélyes horgásztúra ötletének a család és a barátnőm részéről is, nem egyszer hangzott el a „nem vagy normális, hogy egyedül mész el olyan messze”.
 
Alkonyattól pirkadatig
2009. augusztus 15. szombat 10:20

Abban a kivételes szerencsében volt részem, hogy éjszaka is kérdőre vonhattam az ócfalvi tavakban úszkáló pikkelyeseket. Az éjjeli horgászatnak van egy különös zamata számomra. Sok-sok évvel ezelőtt rabul ejtett ez a varázslat, és mindig hatalmába kerít ez a különös érzés, mikor a csillagos égbolt alatt lesem a kapásjelzők rezdülését. Ilyenkor másképp élek meg minden kapást és fárasztást. Megszűnik létezni a külvilág, a sötétben csak én vagyok és a halak.

Image

A kora esti órákban érkeztem meg a vízpartra. A teljes sötétig elegendő idő állt rendelkezésemre, hogy összeállítsam a szerelékeket és beszórjam az etetésnek szánt magvakat. Nem spóroltam az anyaggal: kétféle kukorica, tigrismogyoró és pellet alkotta az alapot. Két helyre szórtam be az elemózsiát. Az egyik terülj-terülj asztalkám az erdős partrész közvetlen közelében volt, a másik a tó közepére került.
 
Húsvéti pontyozás
2009. május 04. hétfő 13:36

Néhány barátommal úgy döntöttünk, hogy a húsvéti ünnepet a vízparton töltjük.
A választásunk a Bákó megyei Horgest nevű falucska tavára esett. Én már voltam ott a tavaly egy pár napos horgászaton barátommal és kollégámmal Bencze Árpival és már akkor elvarázsolt a hely és a helyi tógazda Florin Albu vendégszeretete.

Image

A tóról annyit kell tudni, hogy teli s teli van nagy halakkal (100 kg felüli harcsa és több 10 kg felüli ponty). Bákó városától 26 km-re található. A tó 52 hektáron terül el. A napijegy ára 50 RON, ami 12 órára érvényes, az árba 5 kg pontyot és korlátlan mennyiségű kárászt lehet elvinni.

 
Szentpáli bojlizás
2009. április 22. szerda 04:25

Szombat hajnal van. Csörren az ébresztőóra, én pedig vidáman, ám a kinyúlt péntek este miatt kissé kábultan mászok ki az ágyból. Hamar összekapom magamat, táska és botzsák a vállra, és a szokásos izgalommal megyek le a lépcsőházban. Mivel a hátsó kijáratnál szokás szerint alig férek ki a cuccokkal, újra megfogadom, hogy egyszer leoperálom az ajtót a kaputelefonos merevítőjével együtt.

Image 

Menetközben megállok tankolni, és hogy jobb legyen a fogantyúról egész finom benzinszag telepszik a kezemre. Morogva megyek be a mosdóba és Pilátus módjára mosom a kezem, nehogy nyoma maradjon a bűznek, még a végén a csalin vagy etetőanyagon megérződik, aztán pillogtathatok neki.
 
Feederpróba
2008. december 11. csütörtök 07:19

A feederbotos horgászattól messze állok, nyugodtan mondhatnám, mint Makó Jeruzsálemtől... A legemlékezetesebb találkozásom eszel a technikával, illetve a technikához tartozó horgászbottal az idén áprilisban Budapesti  FEHOVA kialításon történt, mikor a feederbotos horgászat legújabb vívmányát próbálgatva, vödörbe helyezett etetőanyagot  emelgettem egy 3, 90 – es feederbottal, mely Pover Feeder névre hallgatott.

Image

Akkor csak bámultam, mint borjú az új kapura, mit sem sejtve, hogy néhány hónap múlva nekem is alkalmam lesz közelebbről is ismeretséget kötni a technikával.
 
Vissza a kedvenc vizemhez
2008. november 20. csütörtök 05:49

Bármennyire is szerettem volna, kedvenc vizemhez nehezen jutottam el az idén. A kevés szabadidőmben egy többfordulós horgászversenyen vettem részt, többek közt ez is közrejátszott…

Image

Na de végre minden a helyén volna, ha az időjárás is kegyeibe fogadna. Parancs kiadva indulás szombaton! Parancs lefújva, szakad az eső! Újratervezés, és most már, ahogy mondani szokás, ha vénasszonyok potyognak is indulás vasárnap.
 
Nagyvíz idején - Még tavasszal történt
2008. november 04. kedd 08:18

Az elmúlt időszakban a Match, feeder, rakós technikákkal nemigen foglalkoztam főleg, azért mert néhány éve, kezdő pergetőhorgászként a rablóhalak annyira felidegesítették kedélyemet, hogy ígéretet tettem, addig nem nyugszom, míg ki nem fogom az összest…

Image

Persze ez nem igaz, egyszerűen az a helyzet, hogy ahogy kezdtem jobban belemélyülni a pergetésbe, a műcsalik sokszínűsége annyira magával ragadott, hogy egyre kevesebbet kezdtem foglalkozni a más módszerek kínálta lehetőségekkel. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen kizártam ezeket, szó sincs erről, csupán kevesebb szerep jutott nekik.

 
Őszi teríték
2008. október 19. vasárnap 10:57

Az időjárás megint csak hozta az ilyenkor nálunk megszokott októberi formáját.
Kinézek az ablakon, az eget kémlelve vastag földig érő gomolyfelhőkbe botlik tekintetem. Zuhog az eső és a szél is meghajlásra kényszeríti a már őszi színekben pompázó fákat. Itt az ősz! Jelzi a természet, hogy kész átadnia magát a hidegebb hónapoknak. Igazi embert próbáló idő van… Horgászni? A legtöbb ember fejében meg sem fordul az ilyesmi.

Image

Felhívom barátomat. Lesz-e horgászat? Az ilyen beszélgetésekben mindig ott a „Talán”. Talán később eláll az eső, alább hagy a szél, és talán még a nap is kisüthet. Hát igen, csak az a később lehet holnap, a jövő héten, vagy még odébb lesz…
 
További tartalom...

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web