Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
ReklámlehetőségMÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM


Főoldal arrow Élménybeszámoló

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós
 
Hírek »


Horgásztúra a kedvenc vizemen
2011. június 06. hétfő 08:06

Minden horgásznak, függetlenül attól, hogy pergető, bojlis vagy finomszerelékes, megvan a kedvenc vize. Ha pedig még nincs ilyen, és nem is járt még ilyen vízen, akkor minden bizonnyal a képzeletében már érlelődik a gondolat, hogy milyen is kellene legyen az a tó vagy folyó, amely minden képzeletét felülmúlja.

Image

Így voltam ezzel tavaly őszig, amikor egy három napos horgászatra érkeztünk a Tâncăbeşti-i tóra. Már önmagában a gondolat is felemelő volt, hogy eljutottunk erre a tóra, amely lenyűgöző környezetével, úszó nádszigeteivel, változatos mederalakulataival, madárfaunájával, és persze nem utolsó sorban bőséges halállományával egy álló delta képét idézte fel bennünk.
 
Egy tavaszi délután...
2010. május 30. vasárnap 08:24

Cimboráimmal egy újonnan megnyílt kis horgásztóra igyekeztünk.
A vízről keveset tudtunk, csupán néhány információval rendelkeztünk, ami a ránk váró körülményeket és a tavat benépesítő halakat illeti, így nyugodtan mondhatom, hogy „sötétben” tapogatóztunk.

Image

Szem előtt tartva az ismeretlent, mindenki az általa kedvelt és arra a vízre az éppen jónak vélt módszerrel készült halat fogni.
 
Rugonfalva, újra vissza a régihez
2010. január 09. szombat 19:54

Karácsony és az Újév között, amikor a horgászati lehetőségek beszűkűlnek és az ünnepekre való tekintettel kevesebbet horgászunk, eszünkbe jutnak horgászélményeink. Egy ilyen élményt szeretnék megosztani veletek az alábbiakban, melynek főszereplői ezúttal is a pontyok.

Image

Szeptember közepén egy több napos horgászatot terveztem, terveztünk egy szomszédos megyébe, de ahogy lenni szokott "ember tervez és Isten végez" alapon nem sikerült (így utólag jó, hogy nem sikerült)...


 
Horgásznapló 2009 - második rész
2009. december 31. csütörtök 14:33

Az előző részben szándékosan csak egy hazai vizet emeltem ki a sok közül, mert úgy gondolom ezek megérnek egy külön címet, mely alatt néhány mondat és néhány fotó segítségével feleleveníthetem az itt történteket.

Image

Mivel is kezdhetném, ha nem a Marossal, mely az idén is számtalan horgászélménnyel ajándékozott meg bennünket.
 
Horgásznapló 2009 - első rész
2009. december 31. csütörtök 14:06

Talán kissé gyerekesen hangzik, de minden alkalommal, mikor hazatérek a  vízpartról előveszem kis noteszom és néhány sorban lejegyzem a nap eseményeit, hogy év végén átlapozva felidézhessem az adott horgászidény sikereit, sikertelenségeit.

Image

Így kialakul egy kép előttem az elmúlt horgászszezon milyenségéről, hogy miben különbözött az előzőektől, mitől volt jobb, vagy éppen rosszabb.
 
Első lépések a horgászatban
2009. november 30. hétfő 14:23

Egy kínai mondás szerint: „ha valakinek adsz egy halat, egy napi eleségét biztosítod, ha megtanítod horgászni, egy életre biztosítod számára az ennivalót”. A horgászat azonban nem csak a szószoros értelmében táplálhat, hanerm átvitt értelemben is, hiszen lehetőség arra, hogy kimenjünk a természetbe, elfeledjük a napi problémákat és feltöltődjünk. A gyerekek számára pedig a horgászat egy felejthetetlen kaland lehetőségét rejti.

Image
 
A kicsik számára nagyon fontosak az első vízparton töltött órák, főként halfogás szempontjából. Úgy vélem az első horgászatok során fontos, hogy az apróságok fogjanak néhány halat. Még ha nem is ki tudja, milyen nagy fogások, a gyerekek megismerik a siker ízét és máskor is szívesen térnek vissza a vízpartra.
 
A nádasban
2009. március 27. péntek 23:00

Az ingadozó nádszárak engedelmeskedve a szellőnek meghajolnak a természet parányi csodái előtt. A nádas madarai a gyékény, a nád és a sövényszulák sűrűjében építik fészkeiket. A nádasban élénkzöld levelibékák lesnek a zsákmányra, a tavibéka egy farönkön ülve ügyel arra, hogy veszélyt észlelve egy ugrással a vízben legyen.

Image

A száraz növényzeten vízisiklók és mocsári teknősök napoznak, a parányi rovarok játszadoznak a szélben. A vizen feketenyakú vöcsök kémleli vörös szemével a tájat. A napfényben tőkésrécék és kanalas récék úszkálnak, a kóborló borzasgödény átszáll a mocsár felett, majd méltóságteljesen ereszkedik le a nádas közepébe.
 
Az idén is volt FHOVA - FEHOVA 2009
2009. március 25. szerda 10:03

Március 19-22 között került megrendezésre Budapesten a HUNGEXPO vásárközpontban a FEHOVA néven elhíresült 16. horgász-vadász szakkialítás. A négy napos rendezvényen több mint 200 gyártó, forgalmazó kívánta bemutatni a 2009-es esztendő legújabb termékeit, újdonságait.

Image

Az előző évtől eltérően, az idei esztendőben a horgászat a "C" pavilonban, míg a vadászat a "G"pavilonban kapott helyett. Az "F" pavilonban rendezték be a lőtereket, ahol íjjal vagy légpuskával lőhettek célba az érdeklődők.
 
A világrekord paduc és a négylábú harcsa
2009. február 26. csütörtök 06:43

Az udvarhelyi horgászok mindig sok vagy nagy halat fognak. Évek óta hallgatom a nagyobb és még nagyobb halakról szóló horgásztörténeteket. Arra gondoltam, hogy miért is ne osztanám meg másokkal, had tudja meg ország világ, hogy mekkora halak is élnek mifelénk.

Image

Talán tizenöt éve történhetett a hihetetlen eset. Van egy hely a Nagyküküllőn, Kadicsfalva határában, ahol a folyó egy éles kanyarral megváltoztatja útját. A mederben hajdanán több méter mély víz volt és hatalmas kövek. Ez a hely mindig híres volt a benne megbúvó hatalmas erejű márnáiról, tenyérnyi farkúszóval rendelkező domolykóiról, és - amint majd kiderül - iszonyatos méretű paducairól.
 
Hogy lettem én a legrosszabb horgász?
2009. február 18. szerda 06:24

Nyolc éves voltam, amikor megelégeltem a kibicelést jó apám és nagybátyám mellett a Barót-patak partján. Elvarázsolt a halkereső bóklászás a hajnali harmatos fűben, ágak-bogak között, olykor úttalan utakon, s már nem kísérőként, hanem pecabottal a kezemben akartam érezni a feszült várakozást a kukoricaszár úszó rezdülésére.

Image

Első pálcámat nagybátyám készítette nekem. Könnyű, érzékeny darab volt: bő másfél méteres mogyorófa „blank” ujjnyi vastag spiccel, két szigetelőszalaggal ráerősített, drótból hajlított gyűrű, talán tíz méter damil két szögre csévélve, a fentebb említett kukoricaszár úszó, ólom, horog.
 

 

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web