Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 16:40de tovabb ne irjatok mert nem fogok vitatkozni senkivel a forumon . Csupan csak torvenyesen akarok horgaszni es azert megyek hogy csenbe legyek , nem pedig vitatkozni . Amit a torveny ir azt betartom , ti is ugyan azt csinalyatok es nem lessz gond . Nem azokkal kellene foglalkozzatok kinek mien engedelye van ( 1 engedely letezik az orszaba es az az ANPA-s ) hanem akik arrammal es haloval vagy kicsi hallal horgasznak . Ne meg 1 dolog amit ir az uj torveny : elo csalival szabad horgaszni de nem harmas horoggal . Csak egy sima horog es enyi . Ezt sem olvastatok el mert akkor nem igy sulloznenek es csukasznanak ott a toba . Erdemes elolvasni . Ugye Nyuszi . Vagy te arrammal es karbidot hasznalsz hogy tobbet vigyel haza ? En legalabbis ugy hallottam .
| | Ön mint vendég nem küldhet be hozzászólást.
kovacs istvan
Felhasználó
Hozzászólás: 21
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 16:42Genu írta:: De meg mindig nem mutatkoztal be :( . Kulomben ha elolvasod a torvenyt tisztan irja hogy az ANPA engedelye nelkul nem szabad betelepitteni egy vizet sem . Mien pihent agyut kaptatok hogy sullot , es csukat tegyen egy hegyiviz tarozoban ? Na meg karaszt es pontyot . Szerinted ez jo ?
Genu te most ezen kijelnteseiddel nagyon sok embert megsertettel am,es szerintem az volna alegjobb ha te szepen Csikszeredaban probalnad rendezgetni a dolgokat es nem Udvarhelyen. Amugy meg a sulloket csukakat ,szajblingokat ,pontyokat es karaszokat a madarak hordtak be a toba , na ezt kapd ki okos tojas. Szerintem meg az iden ujra sokat fognak hordani.Mert hat ugyebar sok madar jar erre fele. Amugy a zetelaki viztarozo az Udvarhelyi egyesulet berlemenye,ha ez nem tetszik valakinek az az o sajat ugye.
kovacs istvan
Felhasználó
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 16:42Genu írta:: De meg mindig nem mutatkoztal be :( . Kulomben ha elolvasod a torvenyt tisztan irja hogy az ANPA engedelye nelkul nem szabad betelepitteni egy vizet sem . Mien pihent agyut kaptatok hogy sullot , es csukat tegyen egy hegyiviz tarozoban ? Na meg karaszt es pontyot . Szerinted ez jo ?
Genu te most ezen kijelnteseiddel nagyon sok embert megsertettel am,es szerintem az volna alegjobb ha te szepen Csikszeredaban probalnad rendezgetni a dolgokat es nem Udvarhelyen. Amugy meg a sulloket csukakat ,szajblingokat ,pontyokat es karaszokat a madarak hordtak be a toba , na ezt kapd ki okos tojas. Szerintem meg az iden ujra sokat fognak hordani.Mert hat ugyebar sok madar jar erre fele. Amugy a zetelaki viztarozo az Udvarhelyi egyesulet berlemenye,ha ez nem tetszik valakinek az az o sajat ugye.
Genu
Felhasználó
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 16:53Nem rendezgetem sehol , csupan le irtam . Egy forumon mindenkinek lehet velemenye , nem ? Azert forum hogy az ember irhasson . Tudo hogy nektek nem tetszik a torveny de sajnos ez van . Meg mikor volt a horgasz cucc bemutato sem dobtam meg az ures zsinort sem a toba . Es legy nyugodt , nemsi fogsz latni ott mert nekem egyaltalan nem tetszik . Majdenm minden nap horgaszhatnek a kukulon mert ott dolgozok , de nem kell . En csak elvezem hogy jo a tarsasagotok , egyforman gondolkoztok es ha lehetne akkor senki de senki idegen ne horgasszon a ti vizeteken . Hat nem is fogok !
Laci
Felhasználó
Hozzászólás: 68
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 16:59Na itt egyetertek Genuval en is, ez jellemzo fafeju szekely mentalitas, ne gyertek ide, ez a mienk stb...
Na de meg mindig nem kaptam valaszt arra a kerdesemre hogy merre kapom a Tabor utcat? Azt ertem hogy az ANPA engedelyel horgaszhatok a Nagy Kukullon akarhol valtottam ki, a zetelaki tarozon meg valtok napijegyet, mert tenyleg raktak bele, akar devert is, na meg ugye jogilag tisztazott terulet akkor jogosultak napidijat szedni. Azzal viszont nem ertek egyet hogy a folyovizeken is az udvarhelyi tarsulat kulon dijat szed a mas tarsulathoz tartozoktol.Work is for people who don't know how to fish.
Laci
Felhasználó
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 16:59Na itt egyetertek Genuval en is, ez jellemzo fafeju szekely mentalitas, ne gyertek ide, ez a mienk stb...
Na de meg mindig nem kaptam valaszt arra a kerdesemre hogy merre kapom a Tabor utcat? Azt ertem hogy az ANPA engedelyel horgaszhatok a Nagy Kukullon akarhol valtottam ki, a zetelaki tarozon meg valtok napijegyet, mert tenyleg raktak bele, akar devert is, na meg ugye jogilag tisztazott terulet akkor jogosultak napidijat szedni. Azzal viszont nem ertek egyet hogy a folyovizeken is az udvarhelyi tarsulat kulon dijat szed a mas tarsulathoz tartozoktol.Work is for people who don't know how to fish.
kenpuru
Felhasználó
Hozzászólás: 13
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 18:50Laci,szekely mentalitas van de nem jellemzo ide,barkit szivesen latnak.A hegyivizi szakaszra kulon szednek penzt mert pisztrangal telepitik tagsagpenzbol es az OVEK.De napijegyel barki horgaszhat mert penzeddel tovabbi telepitest finanszirozol.Genu irj batran mert ha konstruktiv a dumad akkor mas is hallgassa!A harmashoroggal egyetertek veled de sajna a torvenybol kimaradt.Tovabba a tarsulat elonevelt pert meg galocat fog telepiteni es ez gondolom nem rossz otlet.Tabor utca a korhaz hata mogott van.
Laci
Felhasználó
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 19:52En a szekely mentalitast foleg a marakodasra ertem, amugy en is kezdivasarhelyi vagyok, ismerem ezt a magatartast :)
En nem sajnalom kifizetni a napijegyet, sot orulok ha szednek, azt jelenti foglalkoznak is, csak egyszeruen nehezkes a dolog, mert egy nappal azelott le kell menjek, de sebaj lesz valahogy. A per es foleg a galoca az jo otlet, szerintem jo par evre(akar orokre is) be kellene vezetni a C&R arra a szakaszra, mondjuk a domit lehessen csak megtartani. Koszonom az utbaigazitast, remelem mihamarabb eljutok, mert onnan akarom kivaltani az engedelyt.Work is for people who don't know how to fish.
borisz
Felhasználó
Hozzászólás: 49
Válasz:Halászengedély - 2010-02-08 20:31ott domit nem fogsz egy szezon alatt max 2 drb-ot.ja es telepites is volt es lessz szerintem.es a c&r az egy jo megoldas lenne csak sikerulne betartatni is.
kovacs istvan
Felhasználó
Válasz:Halászengedély - 2010-02-09 09:41Emberek,felre ertes ne essek,mindenkit szivesen latunk a vizeinken,es a lenyeget nem szabad felre magyarazni,az pedig az hogy szeretnenk vigyazni a halainkra meg a vizeinkre.Es sajnos rendet csak ugy lehet tartani ha husba vag az ember. Nem szeretnenk ha a Zetelaki tarozo ebek harmincadjara jutna.Eddig is es ezutan is szivesen latott vendeg az aki betatartja a szabalyokat,ennyi, nem kell polemizalni azon hogy,az Udvarhelyi horgasz egyesulet ilyen meg olyan,van eredmeny es ez a fontos. A morgyelok felnek,mereten aluli halat nagy reszt mindenki vissza dobja,mert sosem lehet tudni hogy ki maszik a nyakara.Es van hal a a vizeinkben,es ezt le nem tagadhatja senki.