Horgászat
Főoldal
Pergető horgászat
Finomszerelékes horgászat
Legyező horgászat
Fenekező horgászat
Lékhorgászat
Rablóhalazás
Ötletek praktikák
Élménybeszámoló
Horgászvizeink
A Duna-Deltában
Távoli vizeken
Versenybeszámoló
Teszthorgászat
Hírek
Szállások
Adok-Veszek
Jó tudni
Gasztronómia
Galéria
Fórum
Elérhetőség
Reklámlehetőség

MÉDIAPARTNER
Vízpart.ro

MÉDIAPARTNER
PVTV - horgászcsatorna pecásoknak és vadászoknak

REKLÁM
Energofish

REKLÁM

Főoldal arrow Fórum

REKLÁM

REKLÁM
Horgászbolt Gyergyószentmiklós

Hírek »

<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
skitter
Hozzászólás: 81
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-08-20 01:08 Az elmúlt néhány hetet részben a munkának, részben a legyezéssel való ismerkedésnek szenteltem, ráadásul az UL orsóm szervízben volt. Aztán ma délután hirtelen úgy döntöttem, hogy besokalltam a melótól, fogtam a végre rendbetett Technium-ot, a könnyű pálcát meg az erősebbik legyes cuccomat, és irány a Maros!
A harmadik dobásnál tartottam, és máris elkönyvelhettem az első halamat, egy kölyökdomolykót, darázsmintás Tiny-re csábult el. A következő már váratott magára úgy negyedórát, aztán rávágás nélkül szűrtem a vizet egy ideig. Végül meguntam a kapástalanságot, és úgy egy órára-másfélre átnyergeltem a legyes cuccra, hátha... de sajna ezúttal nem, hiába erőltettem a legtutibb balinos-domis csalijaimat. Oké, értek én a szótlanságból, vissza a pergetőmotyóhoz! Egy csendes, szinte álló részen húztam át épp a Tiny-t, amikor elakadásszerű kapással jobb hal jelentkezett; nagy domira gondoltam először, de a védekezése elbizonytalanított, aztán amikor a parthoz vezettem, csak néztem - a három centis "darázs" egy gyönyörű süllőnek tetszett meg! Grip, fotó, visszaengedés.
Lelkesülten dobáltam tovább, hol felfelé, hol lefelé. Kicsit feljebb is bóklásztam közben a kövezésen, s alig pár perc telhetett el, erős ránehezedést kaptam, és szinte meg se lepődtem már, hogy a "domi-stílus" helyett ismét süllős fejrázásokat érezhettem a zsinór túlsó végéről. Az előzőnél jobb süllőt fáraszthattam! A gripet a többi cók-móknál hagytam, így kézzel emeltem ki - nem volt egyszerű mutatvány, mert mindig "rosszul fordult", de valahogy csak összejött.
Ezek után eldöntöttem magamban, hogy ha valaki azt mondja, az úellnek nincs létjogosultsága, és a Tiny nem univerzális csali, utálni fogom :D ; pedig az igazi meglepetés még csak most következett!
Gondoltam, ha már ennyire működik ma ez az apró wobbler, dobálok vele még egy kicsit, visszamentem arra a részre, ahol az első süllő jött, és néhány dobás után kopp! Ez a hal is nagyon süllősen indult meg, de érezhetően kisebb volt, mint az előző kettő, így gyorsabban partközelbe került - én meg akkora szemeket mereszthettem rá, mint ide Nagykáta, mert hirtelen azt se tudtam, mit fogtam!
Ezután nem sokkal összepakoltam, indultam a buszhoz. Váltottunk pár szót az egyik barátommal telefonon, ő a "személyleírás" alapján magyar bucóra tippelt, aztán hazaérve a gugli megmondta a tutit - tényleg az volt!
Egy ilyen peca után csak azt mondhatom: "Sose vót rossz ez a zúell, de most!..."
"Az ár nem számít, csak jó olcsó legyen!" :D
  | | Ön mint vendég nem küldhet be hozzászólást.
hubilix
Felhasználó
Hozzászólás: 10
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-08-20 11:04 teljesen magaval ragadott a pergetohorgaszat.Ha ket nap nem tudok lemenni a vizre elvonasi tunetek jelentkeznek.
Nemreg beszereztem egy ket hornettet, 2 effzet korforgot meg egy toby tamolygot.Es igazat adok azoknak akik a markas bar dragab cuccokra eskusznek.Mar elso dobasok utan ereztem a kulombseget egy 2-es efzet meg egy zepco korforgo kozt.Fogosgadtam is szepen,domikat nagyokat kicsiket bar ugy erzem van meg mit csiszolni a teknikamon.A legszeb egy 80 dkg os domi volt, egy 2-es srga efzetre jott.Bar a hornetteket eleg sokat eroltettem, meg oda sem szagoltak neki.Lehet hogy rosszul vezetem?
Ha van valami otletetek help me please
Udv
Ferenc
Hozzászólás: 84
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-08-22 11:31 Skitter, a darázsból a süllyedőt vagy az úszót dobtad? Mellesleg egy nagyon eltalált kis csali csak az újabb fekete-sárga színek már nem hasonlítanak a régebbi sötétebb sárgás árnyalatra, és úgy tapasztaltam, hogy nem is annyira fogósak, de azért még nem kell eldobni őket :D

Hubilix, az sem mindegy, hogy a Hornet melyik színváltozatával kísérleteztél. Lassu vontatással próbáltad, néha egy-egy hirtelen pöccintéssel? Nem mindig jön be ha csak tekered, Kicsit pöcköljed csuklóból, állítsd meg, kísérletezz, és ami a legfontosabb...hinni kell bennük :D
skitter
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-08-25 03:35 Szia Ferenc!
Az úszót használtam, a hely, ahol dobáltam, tele van alattomos víz alatti kövekkel, akadókkal, így csak meg-megállítva, felúsztatva érdemes ott wobblerezni. Ez a régi sötétebb sárga darázs, én is jobban hiszek benne, mint az új "rikkancsban", ha néha találok eladó használtat, mindig lecsapok rá.
skitter
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-08-27 01:19 Ma ismét bőkezű volt a víz, három órányi UL wobblerezésem eredménye négy standard domi, két ovis és egy szebbecske balin meg egy süllő lett. A csalik: Tiny, Original 3. "Az ár nem számít, csak jó olcsó legyen!" :D
Ferenc
Hozzászólás: 84
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-08-28 15:20 Skitter, próbáltad már éjszaka a süllőket? Isteni, mikor odavág a wobblernek a sötétben, én imádom.
skitter
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-08-29 14:21 Ferenc írta::
Skitter, próbáltad már éjszaka a süllőket? Isteni, mikor odavág a wobblernek a sötétben, én imádom.Persze, régebb néha kimentem éjszakára is, van egy varázsa, de újabban csak ez a nagyon könnyű pergetés mozgat meg (meg a legyezés egyre inkább, csak ahhoz sajna nem igazán van jó víz itt a környéken, egy jó lengetéshez jócskán kell utaznom). A nehezebb pergetőcuccaimat már el is adogattam, s összeraktam egy használható 4-es meg 6/7-es legyes szettet, és a légykötés is bejött a képbe. Ezek a süllők, balinok domizás közben esnek be, nem célzottan őket keresem, de azért tudok örülni nekük, ilyen könnyű cuccal nagy élvezet fárasztani őket.
kicsimoloch
Felhasználó
Hozzászólás: 31
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-10-28 12:14 Mult hetvegen Gyergyoremeteben voltam, pergetve egy szuk 40cm-s csuka jott. Uszozva (csukara persze) semmi eredmeny. Ejszaka viszont jol lehetett bibelodni a menyusokkal, igaz abbol is a szuk araszosak tamadtak. Ha minden jol megy most hetvegen is ellatogatok.

UI: a mennyhal vedett faj, haladektalanul vissza kell dobni, az elteto halot sem birja.
www.onlinenow.ro
Legyen neked is WWW-d.
Buster_Jerk
Hozzászólás: 152
graph

Válasz:Peca eredmények - 2009-11-01 21:22 Tegnap (31.10.2009)erkeztem a Duna Deltabol. A celzott hal a csuka volt. Jol evett, fogtunk is szepen. A legnagyobb egy 4.7 kilos volt. Probaltam a jerk csalikat, de nem akartak valahogy harapni rajuk, keseredesemre, igy tamolygoval vallattuk oket, es azt aztan ettek kemenyen. Egy elmeny volt.:) Born To Fish, Forced To Work
skitter
graphgraph

Válasz:Peca eredmények - 2009-11-01 22:19 Buster_Jerk írta::
Tegnap (31.10.2009)erkeztem a Duna Deltabol. A celzott hal a csuka volt. Jol evett, fogtunk is szepen. A legnagyobb egy 4.7 kilos volt. Probaltam a jerk csalikat, de nem akartak valahogy harapni rajuk, keseredesemre, igy tamolygoval vallattuk oket, es azt aztan ettek kemenyen. Egy elmeny volt.:)Gratula, Misi! :D
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Vadászat
Élménybeszámoló
Vadászatszervezés
Vadételek
Írások
Külföldi vadászutak

REKLÁM

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

REKLÁM
d-log.jpg

Legfrissebb fórumtémák
Új apróhirdetések
Cikk hozzászólások
Erdélyi Horgász © 2006-2008 - Minden jog fenntartva | Készítette a 2DESiGN | Catalog Web