Barnee
Felhasználó
Hozzászólás: 1 |   |
|
Válasz:Kormoránok az Olton - 2014-03-23 16:28
Szia,sajnos elég szépen hazavágták a halállományt országszerte.Én a Küküllőkről ismerem ezt a kártékony csapatot,láttam nem egy ilyen akciót mint amit leírtál.Északról jöttek le állítólag,lényeg hogy nálunk nem őshonosak,semmi keresnivalójuk és az őshonos halfajainkat keményen írtják ezek a betolakodó idegenek.Tenni mint magánszemély valóban csak annyit lehet,hogy elriasztod.Én próbáltam parittyával rájuk lőni,de okosak,idejében elmenekülnek.Európai szinten védettek,de engedéllyel lehet gyéríteni,a Balatonon keményen suppantják is mert veszélyeztetik a tó halállományát.Itt is veszélyeztetik,de itt nem nagyon tesz senki semmit pedig az egyesületek ezért vannak elvileg hogy a vizeinket megvédjék.Mégse hallottam,hogy valamelyik egyesület peticiót küldött volna Bukarestbe hogy gyéríteni akarja a kormoránt,semmit nem csinálnak.Ahogy szokássá vált ebben az országban,ahol nincs profit ott senki nem mozdítja meg a körmét semmiért...Az engedélyeket meg ugyis kiváltja a naiv horgász,kimegy a vízpartra és eltölti a napot az üres vízmeder előtt.
|